Hoppas IS skonar Italien

 
Jag läser på det norska public servicebolaget NRKs hemsida att en IS-sympatisör påstått på Twitter att IS planerar att överta makten i Italien. Förutom att införa sharialagar i Italien så påstår sympatisören också att IS tänker använda det lutande tornet i Pisa till att kasta ner homosexuella från.
 
Att IS är en samling vettlösa och blodtörst galningar, bortom allt förstånd, är väl numera ganska känt. Men jag hoppas verkligen inte de gör verklighet av sina italienska planer, i synnerhet inte under påskhelgen. För då tänker nämligen jag och sambon ta en weekendtripp till Italien, närmare bestämt till Rom.
 
Det var egentligen en slump att det blev just under påskhelgen som vår resa ska äga rum. Efter att vi bokade resan har vi förstått att påsken är en riktigt stor helg i Italien. Då går italienarna uppenbarligen all in i sitt katolska religionsutövande och många vallfärdar till Rom för att delta i alla religiösa aktiviteter. 
 
Det känns som om vi har en spännande resa framför oss.
 
Åter till den länkade artikeln ovan om IS invasionsplaner. Artikeln är ju skriven på norska och som så många gånger tidigare kan man konstatera vilket härligt språk det är. Exempelvis så visste jag inte tidigare att det norska ordet för hashtag är emneknaggen. Inga onödiga amerikaniserade termer här inte.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Italien, resor, IS, ISIS, terrorism
 
#1 - Mia

Norrmännen är goda nog för att inte förvanska sitt språk! ;-)

Jag har inte tid att läsa artikeln nu, men ska försöka komma ihåg att återvända till den. Det låter riktigt alarmerande...

Svar: Precis. Norrmännen behöver inte amerikanisera sitt språk.
Per-Anders

#2 - Bp

Coolt med en resa till Rom! Å du kommer inte tro hur mycket folk denna vackra stad kan ta in! Hoppas på strålande solsken och inte alltför långa köer till sevärdheterna!

Svar: Solsken och värme vore helt ok.
Per-Anders

#3 - Znogge

Under påskhelgen är det knökfullt i Rom och väntetider samt köer kan vara enorma. Ett tips är att betala extra och på så vis kunna "skip the line", alltså gå före i kön. Visst det kostar en rejäl slant men köa i flera timmar för att komma in på olika sevärdheter är inte roligt...

Svar: Man kan också sitta på Spanska Trappan helat helgen och bara kolla på folk. Då slipper man alla köer.
Per-Anders

#4 - Micke

Undrar om de har rotavdrag i Italien?
Då borde man ju kunna rätta upp det där tornet ;)

IS?

Lutar mig över papperskorgen och får upp frukosten :(

Ha de bra nu.

Svar: Bra idé där angående rotavdrag och Pisatornet. Problemet är väl att Italien då tappar en populär turistattraktion.
Per-Anders