Sensationen i Västerbotten

 
Det är måndag kväll och jag befinner mig i Lycksele. Under dagen har jag tillsammans med en kollega kört ca 50 mil, och en stor del av dessa mil har vi färdats genom ett glesbefolkat västerbottniskt vinterlandskap. Skälet till vår lilla turné är några olika reportage vi ska göra till vår personaltidning.
 
Just nu är jag trött. Sömnig. Snart dags att krypa ner i hotellsängen och en natts sömn innan vi drar vidare på de vintriga vägarna i Norrlands inland. 
 
I min sammanfattning av dagens upplevelser ingår en smärre sensation. Idag har jag nämligen druckit kaffe. Och den stora sensationen var att jag tyckte det var gott. 
 
Normalt dricker jag inte kaffe, främst därför att jag inte tycker det smakar speciellt bra. Dessutom börjar jag kallsvettas av kaffe och känner mig lätt vimmelkantig. 
 
Men idag blev jag bjuden på en kopp och det gick alltså bra. Kanske gick det bra därför att jag frös efter ett par timmar utomhus i den isiga snålblåsten. Kanske för att jag var hungrig och tyckte det satt bra med en kopp kaffe och en "dammsugare" (som jag normalt inte heller gillar).
 
Bilden tog jag idag på en höjd i skogarna i närheten av Norsjö. 
 
 
 Blogg24/7
 
Läs även andra bloggares åsikter om kaffe
#1 - BP

Får jag beklaga omständigheterna där du befinner dig just nu. Den här årstiden borde du (åtminstone i år) göra dina reportage i 08 med nästan åtta graders värme och strålande sol - idag iaf.

Kaffe (bryggkaffe) dricker jag inte heller längre efter att vi investerat i en Nespresso. Bästa investeringen EVER:-)

Svar: Problemet är att SCA inte äger någon skog i Stockholmsområdet. I vanliga fall föredrar jag te.
Per-Anders

#2 - Anonym

Gott när livet bjuder på nya smaksensationer. Vilket också visar nyttan och nöjet med att prova på nya saker och överraska sig själv.
Bohuslän har idag bjudit på mild väderlek och nästan ingen blåst. Så mycket kustnära skog finns emellertid inte att beskåda.

Svar: Det är intressant att res och bekanta sig men andra kulturer. Fast kaffe kanske man dricker även i andra delar av Sverige.
Per-Anders

#3 - Bert

Grattis till en ny vuxenerfarenhet. ;-)

Svar: Tack!
Per-Anders

#4 - Oliver

Som Västerbottning kan jag ju inte beklaga omständigheterna. Stockholm är nog bra ibland, men för att stå ut där en längre tid behövs nog starkare stimulantia än kaffe:-)

Svar: Det tror jag också.
Per-Anders