Ett känt namn underlättar

 
När blir man nån att räkna med?
 
På YouTube såg jag ett videoklipp med den världeberömda rockgruppen U2 när de ställde sig i New Yorks tunnelbana för att spela några av sina låtar. Grejen var att de hade maskerat sig och utgav sig för att vara ett gäng okända gatumusikanter. Ingen kände igen Bono och hans polare och i stort sett samtliga resenärer passerade utan att ta någon större notis om de musicerande männen.
 
Med på upptåget var också den amerikanske talkshowprogramledaren Jimmy Fallon, och på hans signal demaskerade sig gruppmedlemmarna och visade sina egentliga identiteter.
 
När tunnelbaneresenärerna plötsligt insåg att självaste U2 stod mitt bland dem blev intresset ett helt annat. Folk stannade till, sjöng med i låtarna och tog selfisar tillsammans med U2-medlemmarna. 
 
Vad lär vi oss då av det här? Jo, att det har betydelse vem man är. Om man har ett känt namn blir man intressant av just det skälet. Och om man inte är känd blir uppförsbacken längre för att få den uppskattning man förtjänar, även om man är minst lika duktig som någon kändis. 
 
Jag vill betona att jag gillar U2. Jag tycker också att de är coola när de bjuder på sig själva genom att ställa sig och lira rock i tunnelbanan. Troligen har de också en gång i tiden varit okända och spelat inför små publikskaror. 
 
 
 
#1 - BP

Jag ska ha U2 i åtanke nästa gång ett gäng rumäner spelar på t-banan. Vem vet U2 in disguise kan ju hitta till Stockholm också;-)

Svar: Ja, man vet aldrig vilka som egentligen sitter där på gatan.
Per-Anders

#2 - Ulla Maria

Lite knepigt känns det. Antar att förtjusningen i de välkända personerna också bottnar i att det inte bara blir en upplevelse för stunden utan också något att berätta för andra att man varit med om.

Svar: Troligen är det så. Om jag nån gång skulle se Neil Young sitta på gatan och spela skulle jag nog gå fram och ta en selfie.
Per-Anders

#3 - Bert

Samma resonemang som angående min "norrskenstavla". Det beror på vem man är - inte vad man gör. ;-)

God Jul!

Svar: Precis. Jag tänkte samma sak.
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Jättekul grej, själv har jag svårt att förstå när alla skall ta selfisar med artister, det är roligare att få dom agrera framför kameran när dom är privata, tagit ett par selfisar själv också men tycker inte jag tillfört bilderna så mycket.

Svar: Fast jag har ännu inte varit med om någon som vill ta en selfie med mig.
Per-Anders

#5 - KajsaLisa

Just det God Jul förresten.

Svar: Go Jul!
Per-Anders