En lyxig eftermiddag

Vad är egentligen lyx? Är det att köpa dyra kläder eller smycken? Att åka på en dyr medelhavskryssning? Att köpa en ny dyr bild? Nedanstående text skev jag för ett par veckor sedan och handlar om min syn på lyx.
 
 
Förkylningstider. Många är förkylda och även jag har fått en släng av snuvan. Härom dagen kände jag mig trött och hängig på eftermiddagen och åkte hem tidigare från jobbet. Väl hemma gick jag omedelbat och lade mig i sängen. Under täcket.
 
Alltså, finns det något skönare än att gå och lägga sig mitt på dagen? Jag tycker det känns oerhört lyxigt att krypa ner under täcket när man är riktigt trött - trots att klockan bara är fyra på eftermiddagen. Blunda, njuta av stillheten och kanske somna en stund.
 
Det är inte ofta det händer att jag gör det men om man är förkyld blir det förbjudna liksom plötsligt legitimt. Då får man gå och lägga sig utan att behöva skämmas - tycker i alla fall jag.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om lyx, livskvalitet, kvalitetstid
 
 
#1 - Ulla Maria

Det är väl sådant som kallas sjukdomsvinst.
Vad gäller lyx för övrigt ser jag det mer och mer som tid. Tid att bara vara, i naturen, givande umgänge, att hinna njuta av stunden. Kom nu att tänka på något jag hörde på radion häromdagen. Någon sa att ett problem för dagens barn och ungdomar var att de aldrig hade tråkigt. Kanske är det idag en lyx att ha tråkigt.

Svar: Så är det nog. Men det gäller också att ha förmåga att uppskatta tråkigheten.
Per-Anders

#2 - BP

Tyvärr har jag inte din förmåga att kunna "slumra till" klockan 16:00 på eftermiddagen. Kan inte ens lägga mig då. Har nog min klocka inställd på att vara nattmänniska. Tyvärr kan jag tycka ibland. Tur att ja inte varit förkyld på fem år minst då....

Svar: Jag är kvällsmänniska. På eftermiddagarna är jag som tröttast.
Per-Anders

#3 - Kenneth

Konstigt att man ska behöva skämmas för det tycker jag :)

Svar: Ja, konstigt är det.
Per-Anders

#4 - Gubben

Håller med dig! Har själv ägnat mig åt lyxen att sova mitt på dagen under denna vecka.

Svar: Låter skönt.
Per-Anders

#5 - kalebass

En verklig lyx är väl att slippa alla måsten. Bara göra det man själv innerst inne vill.

Svar: Exakt. Håller med om det.
Per-Anders