Bombsäker sprit i Bjurholm

 
Bjurholm. Liten ort strax norr om Nordmaling i Västerbottens län. Jag vet inte så mycket om Bjurholm mer än att kommunen har Sveriges minsta folkmängd (2400 innevånare) och att jag ibland passerar där när jag är ute på jobbresor. Några gånger har jag stannat där och tankat bilen. En gång har jag också ätit lunch i Bjurholm. Intrycket är att Bjurholm är en trevlig plats. 
 
Härom veckan passerade jag Bjurholms tätort under min färd mellan Lycksele och Rundviks sågverk. I Bjurholms centrum fastnade blicken på en lång stolpe med en Systembolagsskylt längst upp. Stolpen med skylten stod där till synes alldeles för sig själv men när jag kom lite närmare såg jag att där även fanns en systembutik. 
 
Det var den som verkligen väckte mitt intresse och jag stannade och tog en bild. 
 
Detta måste nog vara den mest osexiga systembutik jag sett. En grå omålad betongbunker som verkar kunna stå emot det mesta, både bomber och inbrottsförsök.
 
Om IS/Daesh någon gång skulle få för sig att med bomber och skjutvapen gå till attack mot Bjurholm (vilket vi verkligen får hoppas att de inte gör) så kommer troligen i alla fall Systembolaget att förbli oskadat.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om bjurholm, systembolaget, terror
 
#1 - Anna-Lena

Intressant. En av mina döttrar bor för tillfället i Olofsfors, (jobbar i Nordmaling, så jag är i trakterna ibland. Ska nog kolla in den,(det?),där systembolaget någon gång. Om hon inte hinner flytta till Umeå, innan.
Olofsfors är förresten en trevlig ort. Har du besökt den någon gång?

Svar: Jodå, jag har varit i Olofsfors flera gånger, bland annat i museet i det gamla bruket.
Per-Anders

#2 - Ulla Maria

Konstateras kan att Systembolaget lever upp till sitt uppdrag att inte framställa sig själv som alltför lockande och fresta till impulsbesök och handel.

Svar: Kanske det som är syftet med den något karja byggnaden.
Per-Anders

#3 - Kenneth

kanske borde de bygga fler sånna

Svar: För att hålla kunderna borta?
Per-Anders

#4 - Gubben

Det finns trots allt en systembolagsbutik. Håller med om den var nog inte den vackraste butiken.

Svar: Att det överhuvudtaget finns en systembutik är bra nog. Då är kanske inte utseendet det viktigaste. Det är innehållet som räknas.
Per-Anders

#5 - BP

Nästan så att man är frestad att bli nykterist. Måste vara Sveriges fulaste byggnad. Men det som förvånar mig att det överhuvudtaget finns ett Systembolag på den lilla orten som jag faktiskt aldrig hört talas om.

Svar: Fast egentligen finns det byggnader som är ännu fulare.
Per-Anders

#6 - Bert

Men den skonas nog ändå av att minareten sticker upp där i byggnadens vänstra del. ;-)

Svar: Kanske är det en välsignad byggnad.
Per-Anders

#7 - Annsoh

mysigt det ser ut endå :)

Svar: Mysigt..?
Per-Anders