Selfiepinnen har erövrat Rom

 
Min första dag i Rom är över. Vi har gått på stan hela dagen. En lätt omtumlande upplevelse. 
 
Italienare förefaller generellt vara ganska temperamentsfulla. Det märks inte minst i trafiken. Taxichauffören som skjutsade oss från flygplatsen körde 150 kilometer i timmen samtidigt han som pillade på mobilen. Innerstadstrafiken verkar också vara ganska hysterisk med ständigt tutande vespor och taxibilar som med dödsförakt försöker tränga sig före alla andra på gatorna. 
 
Temperament kan man också se prov på när italienarna befinner sig utanför sina bilar. Under dagens flanerande på Roms gator och torg har vi sett ett antal öppna gräl människor emellan. Bland dessa var en kvinna som högljutt skällde ut en taxichaufför, ett ungt par som högljutt bråkade med varandra på en gata (samtidigt som de gav varandra örfilar) samt en man som skrek åt en gatumusikant i tunnelbanan, slängde gatumusikantens mugg med pengar i golvet samt sparkade mot ett elskåp på tunnelbaneperrongen.
 
Men det jag främst minns från dagens Romupplevelse är - selfiepinnen. Vart än vi gick så mötte vi försäljare av selfiepinnar, överallt. På bilden ovan kan vi se hur en grupp selfiepinnesäljare uppvaktar passagerarna på en turistbuss. Många turister verkade också ha nappat på försäljarnas erbjudanden. Överallt kunde man se människor som fotade sig själva med hjälp av - just en selfiepinne.
 
Är selfiepinnen årets turisthajp? Kanske. Själv köpte jag min selfiepinne redan för tre år sedan.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Selfiepinne, blogg100, Rom, resor
#1 - Kenneth

oj temperamentsfull dag alltså

Svar: Precis.
Per-Anders

#2 - BP

Japp, det är Italien - inte riktigt i ett nötskal, men nästan. Jag gillar deras temperament som ju raka motsatsen till vår lagom är bäst svenska attityd utan berg och dalar. Klart att det är en kulturkrock.

Selfiepinne har jag ingen, det räcker gott med makens långa armar.

Svar: Det var en överraskning att Långfredag var en vanlig arbetsdag i Italien. Ungefär som Julafton i Spanien då... Men imorgon är det väl påven som håller sitt påsktal. Undrar om ni går till St Petersplatsen eller om ni undviker stället.

Svar: Visst har italienarna ett annorlunda temperament än vi svenskar. Jag ser dem som underhållande men jag vet inte om jag skulle palla att vistas här nån längre tid.
Per-Anders