Bra skor och en digital karta underlättar turistandet

 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Appen 700 City Maps är ett oslagbart hjälpmedel när man är ute och reser, särkilt i storstäder. Med den har man ständigt koll på vart man är och vilken väg man ska ta för att komma dit man vill.
 
700 City Maps (det finns även andra liknande appar) laddar man ner till sin smartphone medan man befinner sig i ett trådlöst nätverk. När man sedan kommer till sitt resmål funkar 700 City Maps online, ungefär som en GPS-navigator. På kartan i appen kan man sedan se vart man befinner sig, vilket visas med en prick.
 
När sambon och jag är ute och reser åker vi ofta lokalbuss för att ta oss till olika platser. Det är inte bara billigt, det är också kul eftersom man får möjlighet att se andra människor än turister. Med 700 City Maps under bussresorna visste vi precis när vi skulle kliva av.
 
Under storstadssemestrar blir det också mycket promenerande vilket gör att man lätt får ont i fötterna. Vis av erfarenheter från tidigare resor hade vi denna gång utrustat oss med rejäla promenadskor med luftdämpad sula. Dessa tillsammans med appen 700 City Maps bidrog starkt till att vistelsen i Rom blev väldigt lyckad.
 
Bilden ovan: tack vare bra skor slapp vi få ont i fötterna efter promenaderna på Roms gator.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, resor, Italien, kartor
 
 
 
#1 - Mia

Den appen ska jag ladda hem, bra att ha när jag vandrar i främmande städer i Norge....

Välkommen hem! Kul att er resa blev lyckad! Ni vet vad som är viktigt här i livet... ;-)

Svar: Det finns risk att kanske inte alla städer finns tillgängliga i apppen. Men de större städerna i Norge finns i alla fall, exempelvis Oslo, Bergen och Trondheim.
Per-Anders

#2 - Kenneth

det var ju ett himlans bra tips det där

Svar: Ja, precis.
Per-Anders

#3 - Bp

Tack för tipset om appen, den hade jag inte hört talas om!
Det där med skor däremot har jag också lärt mig - den hårda vägen;-)

Svar: Bra skor har stor betydelse på resan.
Per-Anders

#4 - Anna-Lena

Kommer att länka till det här inlägget för att tipsa andra som behöver 700 City Maps. Men bara om du godkänner det. Är det ok?

Svar: Absolut. Det är helt ok!
Per-Anders

#5 - Znogge

Det gäller verkligen att ha bra skor när man promenerar i Rom! Vi åkte bara taxi en gång så det blev många mil som vi traskade. Men då ser man desto mer!

Svar: Precis. Så är det.
Per-Anders