Var sak har sin tid. Även vädret.

 
Och nu över till vädret.
 
Den här veckan har varit premiärernas vecka. I förrgår hade jag skinnjackspremiär för säsongen och igår var det skrapa-rutorna-på-bilenpremiär. Med andra ord har vi här i Medelpad genomgått en klimatförändring från skönt sensommarklimat till nollgradigt senhöstklimat. Inte så kul, tycker jag. 
 
Den här veckan pågår också International Street Market i Sundsvall, den turnerande matmarknaden där man kan köpa mat från väldens olika hörn. Precis som förra året lyckades man även i år pricka in Sundsvall under en vecka då det var ganska kallt. Detta gjorde att det inte var speciellt inbjudande att sitta utomhus och äta.
 
Jag gick dit på lunchen idag för att köpa något spännande att äta. Eftersom det var kallt i luften dissade jag stånden med långa köer och valde istället ett stånd med nästan ingen kö alls. Det blev matståndet från Polen. Där köpte jag en förpackning med jägargryta och en med polska piroger. Sedan skyndade jag mig tillbaka till jobbet där jag satte mig i lunchrummet och avnjöt de polska delikatesserna. Det var riktigt gott.
 
Så mycket mer finns inte att säga om vädret just nu. Det är bara att tända en brasa i öppenspisen och gilla läget.
 
Bilden: Så här såg det ut i morse när jag skulle åka till jobbet. Man fick stå där i kylan och skrapa rutorna. Usch.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Höst, kyla, frost
#1 - kalebass

Än har jag inte behövt skrapa cykelsadeln, men den tiden kommer ju... Tycker årstidsväxlingen gick ovanligt snabbt den här gången. Men några av sommarblommorna på balkongen har faktiskt gått in i en andra blommning! Härligt. Påminner om den tid som kommer, lång långt därborta, bortom grådasket..

Svar: :)
Per-Anders

#2 - BP

Japp, det var verkligen ett väderomslag som hette duga. Som tur är har vi ingen frost i 08 än, men även i Göteborg skrapas det flitigt. Suck. Det är uppenbarligen straffet vi stackarna får stå ut med för att vi för andra året i rad kunde avnjuta en underbar sommar.

Matmarknaden brukade komma till 08 också förut, men inte i år - tyvärr. Å himla synd att folk inte uppskattar den polska maten som ju är såååååå himla god.

Kolla här: http://www.freedomtravel.se/

Svar: :)
Per-Anders

#3 - Kenneth

jamen fy det där ser jag inte fram mot :)

Svar: :)
Per-Anders

#4 - Meteorolog

Klass-2-varning-i-helgen
2014-09-25 12:57

Det blir blåsigt och friskt på många håll. Tidvis mycket hårda vindbyar 21-24 m/s väntas i mellersta Norrland och även i södra halvan av landet. Det finns risk för stormbyar (25-29 m/s) under lördagen i Västerbotten inland och kustland och Jämtlands län utom fjällen. När regnet drar vidare följer en lördag med tillfälligt stabilare och soligare väder, och vinden avtar också efterhand.

Svar: :)
Per-Anders

#5 - Veiken

Den där bilden ville jag inte se. Hoppas att det dröjer länge innan det blir aktuellt här. Idag blåser det som attan, men kompenserar det med 17 sköna plusgrader! Lite småregn hör till!

Svar: :)
Per-Anders

#6 - Micke

Så var det då dags för is o kyla igen...fast här nere tar det ett tag till förhoppningsvis. Tur jag slipper skrapa rutorna på bussen....tacksam är jag :)

Ha de bäst.

Svar: :)
Per-Anders