Hur kul är egentligen LinkedIn på en skala?

Då och då dyker det upp inbjudningar via mail från folk som vill bli vän med mig på LinkedIn. För den som inte vet vad LinkedIn är kan jag berätta att det är ungefär som Twitter eller Facebook, fast helt inriktat på karriären i yrkeslivet.
 
På LinkedIn skriver man inte inlägg, modell Facebook, om att man exempelvis varit på restaurang och ätit sparrisomelett på rostat bröd eller lägger upp selfies när man rakar sig. På LinkedIn ägnar man sig istället åt seriösa saker som att bygga nätverk, lägga upp sitt CV eller att skryta om det mervärde man skulle kunna tillföra eventuella nya arbetsgivare. Tror jag. Jag är ju inte helt säker eftersom jag själv inte har LinkedIn. 
 
Nä, jag har alltså inte registrerat mig på LinkedIn. Tänker inte göra det heller. Jag har inget behov av att flina ikapp med en massa karriärcoachade wannabes eller nätverkande nyckelkompetenser. 
 
Däremot har jag den digitala famnen öppen på Facebook, Twitter och Instagram (och på bloggen förståss). Jag ser sociala medier bara som underhållning för stunden där man får utveckla sina tankar om vuxenhalloween eller hur man förbereder julen. Och eftersom jag också betraktar politik som underhållning passar sociala medier även utmärkt för politiska åsikter
 
Sociala medier ska vara kul, inte seriöst och tråkigt. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, sociala medier,
#1 - BP

Å så ofantligt trött jag blir på LinkedIn, Facebook (som jag inte ens med i). Men gissa hur många förfrågningar jag fått från LinkedIn... Massvis - å jag är inte med i LinkedIn heller. Suck.
Nej, jag håller mig till min oskyldiga blogg i ställer....

Svar: Jag har Facebook. Ett bra komplement till bloggen.
Per-Anders

#2 - Mia

Tack för den förklaringen av Linkedin. Jag har också fått inbjudan dit, men inte gjort någonting! Fått påminnelse... inte gjort någonting. På den vägen är det och efter din förklaring så kommer jag inte att förändra mitt sätt att agera i den frågan!

Svar: Lika bra det.
Per-Anders

#3 - Veiken

Jag är hjärtligt trött på linkedin och jag undrar vem/vilka som bjuder in mig och varför just jag ska vara med där! Suck! Kanske för att dra upp antalet användare någon lite promille...

Svar: Kanske du får inbjudningarna av affärskollegor.
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Om Linkedin fungerar i verkligheten så innebär det ju att man helst anställer tråkiga människor, fan vad tragiskt.

Svar: Det är sant.
Per-Anders

#5 - Marit Johansson

Jag håller egentligen med dig men jag har faktiskt linked in :) är aldrig in där så det är totalt onödigt...

Svar: Så kan det vara.
Per-Anders

#6 - Lennart

Jag har inte Facebook, har aldrig förstått vitsen. A har ju det så vi brukar sitta där tillsammans när hon tittar in dit. Nån gång har jag faktiskt tänkt att jag skulle skaffa det, men sen har jag lagt ner det för jag vet inte vad jag skulle skriva? Vem är egentligen intresserad av mitt liv? Twitter och Instagram fattar jag inget av alls och inte heller vitsen?
Jag har faktiskt registrerat mig på Linkedin. Fick en inbjudan av en tjej i Örebro som jag håller mycket kontakt med så jag la in min profil. Men sen har jag inte haft tid att fixa något med den! Du vet ju hur jag har det om dagarna med tid och att hinna med olika saker...
Att hinna med att skriva på bloggen och läsa hos mina favoriter är inte så lätt heller. Men jag försöker så fort jag får tid.

Svar: Jag känner många som sagt att de inte förstår vitsen med FB. Men när de till slut skaffat det är de fast. Kanske det blir så även för mig om jag skaffar LinkedIn.
Per-Anders

#7 - Lennart

Missade att skriva lite. Många gånger tänker min hjärna fortare än vad jag skriver. Då tror jag att jag har skrivit det jag har tänkt, men inte gjort det.
Min A har två barn med ADHD. En 12-årig kille som även har en utvecklingstörning och talproblem. Så en 6-årig tjej som nyss har fått sin diagnos. Hon måste även ha något mer eftersom hon aldrig är still, aldrig ska sova utan går i 180 dygnet runt. När hon fick diagnosen stod det att hon är dominant, elak och kan inte alls ta en motgång. Hon är mycket värre än andra i sin ålder. Då går hon i spinn och blir hysterisk. Du skulle se oss när vi handlar... Du skulle även vara med när vi ska duscha henne, borsta håret på henne eller klä på henne... Du anar inte hur länge och högt hon skriker. hon håller på tills hon kräks, sen börjar hon om igen.

Svar: Verkar jobbigt det där. Skönt för A som har dig som kan hjälpa till.
Per-Anders