Shopping i nöd och lust

 
Sambon och jag är ute på shoppingrunda för att köpa kläder. Hon vill köpa en tröja och jag behöver ett par nya byxor. Inne på KappAhl skils vi åt - hon beger sig in på damavdelningen och jag på herravdelningen.
 
Inne på herravdelningen gör jag en snabb överblick och konstaterar att området med skjortor och tröjor finns till höger, och montrarna med byxor finns till vänster. Jag riktar in mig på byxsortimentet och skannar av utbudet enligt de kriterier jag programmerat hjärnan med: svarta, regular fit. 
 
Efter ungefär en minut har jag hittat byxorna jag söker - i rätt storlek. Jag tar med mig byxorna till närmsta provhytt där jag konstaterar att de passar perfekt.
 
På väg mot kassan går jag genom damavdelningen där sambon står och håller upp två blusar intill varandra. "Vilken tycker du jag ska ta?", frågar hon mig.
 
"Den till vänster. Helt klart", säger jag och går mot kassan. 
 
"Men vänta", säger sambon. "Jag måste ju prova. Häng med till provhytten. Jag vill att du är smakråd".
 
Utanför raden med provhytter blir jag sittande på på en liten bänk (en sån där som alltid står utanför provhytter troligen avsedd på män som väntar på sina klädprovande kvinnor) och önskar att jag hade såna där skyltar med siffror domarna i "Lets Dance" har. Ni vet, såna där som de bedömer de tävlandes insatser med. Det skulle göra allt så mycket enklare när sambon med jämna mellanrum tittar ut ur provhytten iklädd olika kombinationer av blusar och tröjor.
 
Fast jag ska inte vara orättvis. Jag tycker egentligen det känns jättebra att jag fått förtroendet att vara sambons smakråd när hon köper kläder. Att hon sedan inte tar speciellt mycket notis om vad jag tycker är en annan sak. Hennes klädköp brukar ändå alltid sluta med en perfekt outfit som pryder hennes vackra gestalt.
 
Själv tycker jag också det är jättekul när hon är smakråd vid mina skjortinköp (vilket kan vara lite trixigare än byxinköp).
 
Jag blev i alla fall nöjd med mina nya byxor.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Shopping, mode, manligt, kvinnligt
#1 - Micke

Värsta jag vet när frugan ska in i en provhytt med ett ton klädesplagg för att prova...men jag ler snällt och ger smakråd..så gott jag nu kan...tur det inte är så ofta vi handlar kläder ;)

Ha de bäst :)

Svar: Jag brukar fylla på min garderob med diverse kläder varje höst.
Per-Anders

#2 - BP

Du måste vara en (lidande) drömman för sambon;-)
KappAhl är iaf snäppet bättre en Dressman - vad gäller jeans alltså. Har själv aldrig köpt nå't där så jag är .. novis där...

Svar: Nja, jag föredrar faktisk Dressmann.
Per-Anders

#3 - Mia

Tänk jag är en udda figur, jag handlar helst ensam. Det fixar jag ungefär lika snabbt som du. Skannar av urvalet, inget lockande... en runda till... upptäcker inget intressant, lämnar. Annars finner jag, provar... inte alltid det passar runt magen förstås... men bestämmer mig ganska omgående om det ska få hänga med hem eller ej... ;-)

Svar: Ja, man ska inte fundera för länge.
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Personligen kan jag inte ha folk med mig när jag köper kläder. Lyssnar jag på folks råd så blir det hängande i garderoben.

Svar: :)
Per-Anders

#5 - KajsaLisa

Personligen kan jag inte ha folk med mig när jag köper kläder. Lyssnar jag på folks råd så blir det hängande i garderoben.

Svar: Bäst att följa den egna instinkten.
Per-Anders

#6 - kalebass

Jag undviker att gå in ensam i vissa klädbutiker. Ser knappt vad som är herr eller damavdelning. Dom går ju i varann...(obs.jag SER skillnaden på klänning och byxa!)

Svar: Det är bra.
Per-Anders

#7 - Kenneth

Klockrent så där är det verkligen skillnad mellan man o kvinan i klädesbutiken. O så säger de att vi är lika :)

Svar: Lika men ändå olika.
Per-Anders