Hur klarar bloggandet den sociala mediekampen?

 
Jag började blogga 2007. Då kändes bloggning (för mig) nytt och spännande. Det direkta skälet till att jag då startade min blogg var att ge mina skrivarfingrar möjlighet till lite kravlös "barmarksträning" som avkoppling till mitt ordinarie skribentjobb.
 
Nu är det 2014 och min blogg lever fortfarande. Jag tycker fortfarande det är kul att blogga men frågan är vilken status bloggandet som fenomen har inom området sociala medier. Har bloggosfären idag blivit omkörd av Twitter, Facebook och Instagram? Och i så fall - varför? Nutidens människor kanske inte har tid att varken skriva eller läsa längre bloggtexter, utan attraheras istället av Facebooks och Twitters kortare budskap.
 
Fram till för nåt år sedan fanns möjlighet att länka sina blogginlägg till artiklar i nyhetsmedia, exempelvis Aftonbladets och DNs webbsidor. Dessa tidningar har numera tagit bort den möjligheten, vilket jag egentligen inte förstått skälet till. Däremot har de fortfarande kvar kommentarsfunktioner kopplade till Facebook och Twitter. Är det en signal om att bloggmediet är på utdöende?
 
Idag startar den tredje omgången av bloggutmaningen Blogg100 och självklart hänger jag på. Blogg100 handlar om att man ska skriva minst 100 blogginlägg på 100 dagar och man gör det för att det är kul. Jag deltog även i fjol och detta blir därmed mitt första inlägg denna omgång. Om allt går som det ska har jag skrivit 100 inlägg när kalendern visar den 8 juni.
 
Mina inlägg länkar jag till Twitter med taggen #Blogg100. Där kan man också hålla koll på inläggen som övriga deltagare skriver. Man kan också följa Blogg100 på Facebook.
 
Mer info om Blogg100.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, sociala medier, Facebook, Twitter
#1 - BP

Intressant fråga...
Nu har jag inte FB och twittrar inte heller (är alldeles för långrandig för det...) men vad jag har märkt är att det är många 50-plussare som har böjat blogga liksom många penschisar som har tid att läsa blogginlägg, kommentera och tycker att det är kul.
Blogg 100 hade över 600 "medlemmar" ifjol, i år är det knappt 500...
Skoj att du också hänger på. Jag är också med för första gången - jag bloggar ju iaf varje dag så...

Svar: När man blir äldre kanske man inte har samma drivkraft att bejaka stressen. Det är en fördel med att bli äldre...
Per-Anders

#2 - Tove Olberg

Grattis till 7 års bloggtillvaro! Nyttjar FB, ej Twitter - än så länge. Jag är ny bloggare, och det satt länge inne med massor skrivlust, webbsida ett hinder få till, skrivlust och klåda fanns ju, jag kompå blogg/kåseri/berättelse och bilder. Så det blev hemsida, börjat fotografera lite smått. Klockren amatör. Nu, som du säger på barmarksträning!Din fråga är intressant, men jag har inget svar. Vilken läcker bild du har; jag ser blå bubblor, ryska gummor, en säl, ett embryo! Vad har du avbildat? Äldredomen har dimensioner ja! Fann din sida på #blogg100.

Svar: Jag har fotat en plastkub med bubblor i. Uppe på kuben sitter en hållare för fotografier.
Per-Anders

#3 - Chris

Det ska bli spännande att följa alla dessa bloggars framfart. Ja följa blir ju lite svårt när de är 490 stycken. Men man jag har som mål att i alla fall någon gång under resan se till att jag läser varje blogg. Kul att hitta dig inte minst därför jag anar ett fotointresse.

Svar: Ska bli intressant att se om jag klarar hela vägen...
Per-Anders

#4 - Chris

Länken blev fel

Svar: Ok.
Per-Anders

#5 - Mia

Jo tiderna förändras och vi med den... För mig känns det också som om bloggandet är litet ute... men vi är många som fortsätter.

Det där med #blogg100 det ska jag kolla upp, vet inte om jag fixar 100 dagar i sträck, men jag kan ju utmana mig själv... ;-)

Svar: Det ska bli intressant att se om jag fixar att blogga alla hundra dagarna.
Per-Anders