Det finns stunder då en man behöver varva ner

 
Jag befinner mig alltså på vintersportort i den svenska fjällvärlden. Innan jag reste berättade jag för en bekant om den kommande resan och hen frågade: åker du utför eller på längden? - som om det skulle vara en självklarhet att man åker skidor bara för att man har hyrt en stuga i fjällen.
 
Nej, tjusningen med att vara på fjällsemester tycker jag är att i lugn och ro få sitta i stugan och surfa på sin iPad. Kanske också få ta en bärs medan man sitter där och surfar.
 
Okej, jag har mina längdåkningsskidor med mig i takboxen. Pjäxorna och täckbyxorna också. Men det är inte säkert att jag kommer att använd dem.
 
Idag tog sambon och jag en promenad i det fina vädret. Vi gick till skidbacken och en bit i skidspåret, och sedan tillbaka igen. Det är motion, det också. 
 
Om någon frågar kan jag svara; "Ja vafan, vi har varit i backen idag. Det var jättehärligt". Jag funderar på att ta ut skidorna ur takboxen och ställa mot stugväggen som "bevis".
 
Det är inte det att jag är någon sorts anti-motionär. Tvärtom. Tack vara ett regelbundet motionerande (halvtimmeslånga, i stort sett, dagliga promenader) håller jag mig hyfsat frisk, både mentalt och psykiskt. Men det finns stunder då en man behöver varva ner lite.
 
Bilden ovan tog jag på vägen hit igår. Bilden är tagen genom framrutan och man kan tydligt se snöyran mot bilen. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100
#1 - BP

Det där kallar jag exakt rätt 50+ motion. Jag menar vem vill bryta lårbenshalsen.
Å längdåkning är ju det tråkigaste som finns - om man får göra det själv altså. Utförsåkning är betydligt mindre ansträngande... om man är 50 - alltså;-)

Svar: Det är liten risk att bryta lårbenshalsen om man sitter i soffan med sin iPad.
Per-Anders

#2 - Jonas Tackerudh

Haha! Vilken skön och avslappnad inställning till ledighet! Åk om du vill, softa om du vill. Det är ledighet, det!

Svar: Just det.
Per-Anders

#3 - Åke

Man kan lätt ta för givet när du reser till detta skidparadis att skidor ska på, att bara se liftsystemet med de 14 liftarna och de fina skidspåren och alla de skoterrundor man kan ta måste upplevas. Givetvis kan man koppla av däruppe med promenader, en gång gick vi nästan till Norge :) Du har väl nån Norrlands guld med dig ;) Vädret ser fränt ut för att sitta i en stuga att mysa :) Mek den där bilden väcker ett minne: En påsk var vi på väg dit och du vet brantbackarna vid rätansbyn stod en Saab med husvagn på tvären, svägerskan flög ur bilen och skällde ut frun i bilen som yrade omkring på den 2 dm nyfallna snön där bilar halkade förbi... Nu är det väl inget fel att ta husvagnen till fjällen, Å SOMMARDÄCK har ni också hörde jag K skrika! När jag lirkade mig förbi... Jag fick åka ända upp innan jag stannade.

Svar: Norrland Guld..? Nej, jag har riktig öl med mig. Höga Kusten.
Per-Anders

#4 - Tony

Vilken härlig laidback-attityd. Gillar!

Svar: Laidback är ordet.
Per-Anders

#5 - Yvonne

Helt underbart! Njut av livet.

Svar: Jajamän.
Per-Anders

#6 - Mia

Vacker bild, men inte är det snöyra jag längtar efter nu. Det är sol, ljus och spirande blomster i rabatterna... ;-)

Njut av din ledighet där i snön... hoppas det känns bra för kropp och själ!

Svar: Jodå, jag har det riktigt avkopplande här.
Per-Anders

#7 - Rozie

Bara det att få komma hemifrån och se andra vyer är ju också väldigt viktigt. Spelar väl sen ingen roll VAD man sysslar med där. Huvudsaken är att ni själva njuter av detta miljöbyte.

Svar: Precis. Så är det.
Per-Anders

#8 - AnnaKK

Åh, det är precis så jag också skulle vilja tillbringa en vecka i fjällen - UTAN skidåkning, men med andra trevligheter! :-)

Svar: Det är riktigt trevligt att vara utan skidåkning.
Per-Anders