Nån som hört talas om rondellankor?

 
Jag är egentligen ingen expert på olika djurarter. Visst, jag kan se skillnaden på en hund och en katt, och jag kan även se skillnaden på en fisk och en elefant. Och jag är ganska säker på att jag kan identifiera en fågel när jag ser en sådan (jag vet att de brukar ha vingar, näbb och två smala ben).
 
Men när det sedan kommer till att identifiera vilken fågelart det handlar om, då blir det svårare. Okej, en domherre eller en kalkon, eller en struts är jag ganska säker på att jag känner igen - och kanske en anka.
 
De två fåglarna på bilden ovan tror jag är ankor, men jag är inte säker. Jag är däremot helt säker på att jag tog bilden på Island när vi var där för drygt en månad sedan. För övrigt var de två fågeldjuren de enda vilda djur vi såg där på vuklanön. Inga älgar, inga rävar, inga vildsvin.
 
Tama djur såg vi däremot många av - hästar och får.
 
Fast kanske är de två ankorna (om de nu är ankor) tama. De verkade i alla fall inte speciellt störda när jag gick fram för att fota dem. Platsen är en gräsplätt intill en av de hårt trafikerade genomfartslederna i Reykjavik. De stod bara där, fridfullt betande på gräsplätten. Ingen inhägnad, inte koplade på något vis. Kanske är de isländska rondellankor.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Island, ankor, semester
#1 - Mia

Jag är ungefär på samma nivå som du när det gäller att artbestämma pippi... Det är enklast att säga pippi...

Svar: Ok. Pippi.
Per-Anders

#2 - Kenneth

är det inte gäss?

Svar: Det kan det mycket väl vara. Jag trodde ett tag att ankor och gäss var samma sak.
Per-Anders

#3 - Bp

Ja det kan ju vara gäss också. Är lika nollställd som du vad gäller djur, men gillar dina tvåfotade saker som alternativ till hundar;-)

Svar: Jag undrar varför de befann sig just där.
Per-Anders

#4 - Åke

Jag är också helt säker på att det är rondellankor ;)

Svar: Låter troligt.
Per-Anders