Nu är skateparken körklar

 
För ett och ett halvt år sedan startade bygget av en skatepark utanför mitt jobbfönster. Nu verkar den snart vara färdig. All betong är på plats, en gräsmatta har anlagts mitt i parken, och några buskar och träd har planterats i anslutning till området. Det arbete som pågått under veckan har utförts av en grävmaskin som, vad jag förmodar, lägger sista handen (skopan) vid anläggningen.
 
Några skateboardåkare har redan börjat åka i de kuperade betongformationerna, trots att anläggningen ännu inte riktigt har öppnat. Men byggjobbarna på plats verkar inte speciellt störda över det.
 
Men frågan är: är det bra eller är det dåligt med en skateramp mitt i stan? Förfular den stadsbilden eller tillför den ett mervärde? Kommer den att bli ett tillhåll för a-lagare eller en plats där ungdomar kan samlas och ha roligt?
 
Själv tycker jag det var ett bra initiativ att bygga skateparken. Det här kommer säkert att ge liv och rörelse (i positiv bemärkelse) i området och dessutom tycker jag anläggningen blev snygg - nästan som ett konstverk.
 
Ännu så länge är den ljusgrå betongen helt fri från dekorationer men jag antar att det inte dröjer länge förrän den första grafittimålningen dyker upp. Undrar om det kommer att bli någon officiell invigning av Sundsvalls nya attraktion.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Skatepark, Sundsvall, skateboard, skateramp
#1 - Veiken

Vissa av mina hjärnceller har tydligen tagit semester i värmen. När jag började läsa undrade jag om ni var kloka uppe i Sundsvall. Vad i herrans namn ska ni ha en park för skator till? Vips så trillade polletten ner och jag skrattade högt! Jag gillar när det satsas på ungdomarna. Sedan får det se ut ur som helst, men aktiviteter för "ongarna" gör först!

Svar: En park för skator kanske vore nåt.
Per-Anders

#2 - BP

Tycker att skateparken är suverän snygg. Att den ligger mitt i stan är bara en fördel - en extra attraktion för turister bland annat. Dessutom är det ju kul för unga innerstadsbor att ha nära till parken, samtidigt som det är kul för ungar från förorterna att visa upp sig där.
Hoppas verkligen att parken invigs högtidigt med en toppen uppvisning,

Svar: Den invigdes i lördags. Det var mycket folk på plats.
Per-Anders

#3 - Micke

Riktigt snyggt är det tycker jag....de har verkligen fått till det bra där.
Bra om ungar har nånstans att samlas...här har vi en container med leksaker....en skatepark här hade suttit fint.


Svar: En skatepark är klart bättre än en container.
Per-Anders

#4 - Kenneth

Trevlig helg

Svar: Detsamma!
Per-Anders

#5 - Åke

Jag tycker det är ett kul initiativ från kommunens sida. Hela ån bakom är ju under upprustning, tyvärr tycker jag att allt skulle skett för länge sedan. Jag kommer personligen att titta dit och kolla. Tyvärr tror jag det kommet att bli en dyr nota att hålla rent, jag såg bara i lördags hur parkeringen bakom såg ut i lördagskväll när jag var in till stan, full av krossat glas. Nu kanske deltagarna städar själva också... Jag var in idag och hade jag vetat att den var klar hade jag inspekterat :) Kanske man ska prova till och med ;)

Svar: Vi får hoppas att de som förvaltar parken håller ordning där. Jag tror också att de kommer att göra det.
Per-Anders