Led Zeppelin smäckert inramad i vardagsrummet

 
Tiderna förändras och kanske jag med dem. Det fanns en tid då jag betraktade en fet stereoanläggning, långa kabelhärvor  på golvet och en väl exponerad skivsamling som en viktig, och vacker, del i inredningen. Det var inte utan viss stolthet som jag, under ungkarlstiden, förvarade mina 1000 LP- och CD-skivor väl synliga bredvid stereoanläggningen i vardagsrummet.
 
Det var tider det. Men idag gäller inte de normerna längre. Nuförtiden ska det vara smäckert och inbyggt, och en eventuell musikanläggning i vardagsrummet får inte vara mer visuell än Spotifylistorna på iPadskärmen. 
 
Vad jag försöker säga är att vi har köpt en ny mediabänk (det heter så nuförtiden, inte stereobänk eller TV-bänk) och jag tycker det blev jättesnyggt - trots att man inte kan se vare sig CD-skivor eller förstärkare (CD-skivorna står numera i ett angränsande rum och förstärkaren står inne i mediabänken).
 
Jag har dock dragit fram en kabel från förstärkaren så att jag lätt kan ansluta min iPad och spela låtar från Spotify i stereohögtalarna.
 
Apropå Spotify så kan numera två av mina gamla favoritartister avlyssnas där, Frank Zappa och Led Zeppelin. De artisterna fanns tidigare inte tillgängliga på Spotify på grund av diverse oenigheter med skivbolagen (tror jag). 
 
För övrigt såg jag en nyinspelad konsert (okej - ganska nyinspelad då, den var från 2007) med Led Zeppelin på TV i nyårshelgen. Konserten var grymt bra och en uppvisning i hur riktig hårdrock ska låta.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Led Zeppelin, Zappa, musik, Spotify, hårdrock
#1 - Tony

Kanske dags att plocka fram en Zappavinyl eller två till mediabänken.

Svar: Precis. Det skulle faktiskt vara snyggt.
Per-Anders

#2 - BP

Ja så långt som du har vi då inte kommit än i det här hushållet. Här vårdas både LPn och CDn fortfarande ömt, väldigt ömt;-) Speciellt då LPn är på väg tillbaka. Å på just sådana LPn finns både Led Zeppelin och Frank Zappa:-)

Svar: Bra där!
Per-Anders

#3 - Kenneth

ja som du säger tiderna förändras här säljes lp skivorna ut nu :)

Svar: Jag tänker inte sälja mina LP-skivor. De har för stort personligt värde för mig för att jag ska göra mig av med dem.
Per-Anders

#4 - Veiken

Jag köpte en liten högtalare lite mindre än min knytnäve som jag tar med mig när jag är ute och reser.Trådlöst och med bluetooth från iPhonen ,när jag vill höra den bästa musiken. Spotify är inte dumt!

Svar: Precis. Spotify är helt ok.
Per-Anders

#5 - Micke

Hade ju datorn kopplad till förstärkaren och ut i mina gamla enorma högtalare till för några år sedan, men sen köpte jag några små högtalare till datorn istället, lika bra ljud det om inte bättre, utvecklingen har ju gått framåt på det området.

Så idag är det tomt där ljudanläggningen stod, har några värmeljus stående där istället.
Men ibland saknar jag det där med en synlig anläggning, då kikar jag in i förrådet och beundrar all utrustning som av utvecklingen har förpassats ut ifrån vardagsrummet.
Alla cd skivor och vinylplattor som står där...det var tider det.

Ha de gott.

Svar: Värmeljus..? Nä, högtalare ska vara stor och svarta.
Per-Anders

#6 - kalebass

Det finns för och nackdelar med allt. Härvor med sladdar gör väl ingen människa glad. Men det ÄR något med kontakter och rattar... en fysisk närvaro, delaktighet i skeendet. Jag har behållit det analoga ljudet in i det längsta. Låter varmare, mänskligare! Och vad går att jämföra med ett lp-konvolut? Rena konstverken en del. En annan sak; vad händer när/om nätet släcks ner...

Svar: Just det. Ettor och nollor kommer och går. Men det analoga ljudet består.
Per-Anders