Jag har sett André Pops från andra sidan fönstret

 
Jag ska vara ärlig och säga det direkt. Jag har ingen som helst koll på skidsport.
 
Jag har varken koll eller intresse av vad kända skidåkare heter eller vad dessa framgångsrika idrottsmän- och kvinnor presterar. Och för ett par veckor sedan hade jag heller inte en aning om att ett svenskt mästerskap i skidåkning skulle genomföras i Umeå under den vecka som just har varit. 
 
Trots det hamnade jag idag mitt i målområdet på Gammlia Idrottscentrum i Umeå där Skid-SM avgjordes. Där fotograferade jag delar av Sveriges skidelit när de stod på prispallen och fick ta emot utmärkelser för fantastiska prestationer i skidspåret. Så kan det gå.
 
Skälet till att jag att jag fick stagepass till området kring prispallen var att företaget jag jobbar åt sponsrade tillställningen och därmed också hade representanter på plats som var prisutdelare. Sånt måste fotodokumenteras och då brukar jag komma in i bilden.
 
Helt plötsligt insåg jag att bara några meter från där jag stod fanns byggnaden där TV-programmet Vinterstudion sänds ifrån. Innanför de stora panoramafönsten på studion (som utifrån ser ut som ett stort indiantält) kunde jag se programledaren André Pops när han intervjuade en person som satt i besökssoffan. Jag tog en bild som kan beskådas här ovan. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om André Pops, SM-veckan, Skid-SM, Umeå
#1 - Åke

Vilket trevligt jobb du måste ha! Då har du betalt för att fota då... Du fick väl plåta kungens besök också vill jag minnas... Hur går det ned skatebordparken föresten ? Och du är i Tunadal ibland... Törs man fråga vilket företag du jobbar på ?

Svar: Hur det går med skateparken är en bra fråga. Ibland då och då kommer det en grävmaskin och gräver lite och sedan händer inget på sådär en månad eller två. Jag undrar när den blir klar. Jag jobbar åt SCA.
Per-Anders

#2 - BP

Här är jag liiiite avis faktiskt! Fotboll kan jag, skidor kan jag beydligt mindre om. Men snyggingen André Pops i närbild. Jo tack:-)

Svar: Jag funderade ett tag på om jag skulle ställa mig utanför fönstret på Vinterstudion och vinka in i kameran, men nä... jag fegade ur där.
Per-Anders

#3 - AnnaKK

Vilket himla roligt jobb du verkar ha!!! :-)

Och efter detta är du väl ändå skidfantast-light iallafall!?

Snart OS - du borde kolla om inte ditt företag sponsrar lite borta i Sotji också. Nån borde isåfall kanske dit och knäppa en bild eller ett par!? ;-)

Svar: Nja, skidintresset ökade inte nämnvärt. Visst, Sojti skulle säkert vara kul. Men jag tror inte företaget har sådana marknadsintressen där som motiverar att jag åker dit.
Per-Anders

#4 - Veiken

Vissa glider fram genom livet på en räkmacka! ;)
Svar: Det brukar dåna rejält när dessa blingbling bilar kör förbi i sakta mak. AC/DC har säkert hörts genom dom högtalarna!

Svar: Nja, räkmacka är kanske inte rätt beskrivning. Men ibland har jag faktiskt kul på jobbet.
Per-Anders

#5 - Anita - Malta

Nu har jag letat så jag är nästan blå i ansiktet efter Per-Anders inlägg i veckans Fototriss ;-) Nähä.. det gick inte att finna så jag fick googla och då var det desto lättare att hitta rätt.
Tack för dina rader hos mig ! Har kikat lite här och där nu på din blogg. Programledaren André Pops känner jag inte alls till och inte skidåkning heller. Läste lite längre ner ett inlägg om droger och cannabis. "Kanske ska man börja knarka" Kan inte minnas allt du skrev där men faktum är att i jämförelse med alkohol som tar väldigt mångas liv borde väl det om något förbjudas. Vilket man inte gör eftersom det redan är tillåtet, etablerat och respekterat. Nä.. jag röker inte och har aldrig provat men... det finns klara bevis på att cannabis som naturläkemedel under kontroll faktiskt kan rädda mångas liv!! Det är också tillåtet i ett flertal länder. Nä, säger bara, alkohol, religion och cigaretter är ett gissel och skördar betydligt fler liv än cannabis. Nog om det, undrar varför jag fastnade just vid det ämnet?
Lycko dig som bir tillkallad när något behöver fotodokumenteras. Mig är det minsann aldrig någon som efterfrågar ;-)
Kul att se din "Life Traffic Feed" här till höger. Har jag verkligen varit här i hela 36 minuter !! Då tror jag att jag hoppar ut nu ;-) Byebye from Malta.

Svar: André Pops är en poppis programledare på TV. Tyvärr hann jag inte med Fototriss den här helgen pga besöket i Umeå.
Per-Anders