Vem försöker Timråmoderaterna lura egentligen?

 
Igår tog jag en motionspromenad genom centrala Timrå. Tre minusgrader är perfekt promenadtemperatur när det är vinter; tillräckligt milt för att utomhusvistelsen ska vara behaglig - och tillräckligt kallt för att det inte ska vara slaskigt.  
 
På en av busshållplatserna efter Köpmangatan såg jag en affisch från moderaterna i Timrå. Budskapet var: "Det handlar om omtanke. Solidaritet. Alla får vara med." 
 
Jag ska erkänna att jag blir lite provocerad av Timråmoderaternas affisch. Jag kan inte påminna mig att jag sett någonting i moderat politik som har med omtanke och solidaritet att göra. Möjligen då omtanke om riskkapitalister som i det moderata Sverige tillåts slå mynt av den privatiserade välfärden.
 
I min begreppsvärd handlar solidaritet om att ha en välfärd (vård, skola och omsorg) som är tillgänglig för alla, oavsett inkomst och social tillhörighet. Omtanke tycker jag handlar om att bry sig om sina medmänniskor, inte värna om ett samhälle byggd på egoism. 
 
Vem tror Timråmoderaterna att de kan lura egentligen?
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Politik, moderaterna, Timrå, solidaritet, omtanke, socialdemokraterna
#1 - Micke

Ja du, har sen en tid funderat mycket på det där, de har snott retoriken från vänstern och gjort den till sin egen.
Kruxet är ju att de inte har nåt sådant i sitt partiprogram i grunden som jag ser det.

Men samtidigt, det är här mina funderingar kommer in i bilden, de måste väl åtminstone på gräsrotsnivå vara för solidaritet? Har träffat en folkpartist som känner och tycker som jag på de flesta områden.

Så nånstans finns där väl nån tanke iallafall.

Men moderater har jag aldrig gillat på regeringsplanet, deras gräsrötter har ännu inte fått fram sina åsikter och sett dem blomma upp där uppe i regeringskansliet.

Men som sagt, det är bara en fundering.

Ha en superb afton.

Svar: Jag tror inga moderata väljare, varken gräsrötter eller de som har politiska uppdrag, går igång på ordet solidaritet. Även om folkpartister ibland har en del mänskliga drag i sina åsikter så är ändå folkpartiet en lightvariant av moderaterna.
Per-Anders

#2 - Rozie

Moderaterna gillar jag inte över huvud taget, så detta löfte verkar inte ärligt menat. Om de är för solidaritet, varför har de inte visat det tidigare?

Svar: Jag gissar att syftet med denna affisch är att provocera. Moderaterna brukar ju inte ens vanligtvis använda ordet solidaritet i sin retorik.
Per-Anders

#3 - Mia

Solidaritet... är de där och tafsar också... de ska ju bli bättre på arbetslinjen igen... lovar de hörde jag på TV härom dagen... Kan de inte komma på något eget utan ta det som vänsterfalangen använt och GENOMFÖRT sedan 1940-talet!

För min del får alliansen gärna krackelera till hösten och moderaterna återta sin roll som opposition på högerkanten... Där platsar de bäst... ;-)

Svar: Precis. Håller med dig där.
Per-Anders

#4 - Veiken

Dessutom har dom stulit slagorden från motståndarna!!!! M är klart desperata nu!
Bort med dom!

Svar: Ja de är helt klart desperata.
Per-Anders

#5 - kalebass

Vem dom försöker lura? Jo,folket! och dom lyckas ju bevisligen. Väldigt många går på lögnen, liksom att moderaterna är det nya arbetarpartiet. Därför sitter dom också vid makten. Framröstade två ggr!
Folk läser inte det "finstilta" och inser inte heller sambandet med den förda politiken och resultatet i vardagen.

Svar: Precis. Just så är det.
Per-Anders

#6 - AnnaKK

Fast Moderaterna har ju varit det nya arbetarpartiet så länge nu så det nästan börjar kännas gammalt och mossigt. Dags att förnya sej med en folkkär, eller åtminstone folklig, slogan!? <:-)


Svar: Och den slogan blev solidaritet... Fyndigt.
Per-Anders

#7 - Åke

Om det bara satt på den busshållplatsen är det förmodligen för att värva rösterna på den som håller till på torget och det mittemot förmodar jag...

Svar: Typ.
Per-Anders