Tre sekunder som präglade livet den dagen

 
Det har hänt flera mornar i rad nu. I morse hände det igen. När min klockradio startade (på utsatt tid kl 6,45) var det en av låtarna från årets delfinaler i Melodifestivalen som spelades. Precis som jag alltid brukar göra när klockradion startar sträckte jag ut armen och tryckte på snooseknappen. Jag hann höra klockradions ljud i typ tre sekunder.
Låten som spelades var Bröder med Linus Svenning.
 
Tre sekunder.
 
Mer behövdes inte för att låten skulle övergå i ett kroniskt tillstånd i min hjärna och som yttrade sig på det viset att jag resten av dagen gick jag omkring och nynnade: "Kära brööder, kära kära bröööder. Vad kan man göra när ett hjärta blöder..."
 
Nästa dag, samma sak igen. Klockradion startade, tre sekunders musikupplevelse, avbrutet av mitt snoosade. Den här gången var det Survivor med Helena Paparizou (ytterligare en av årets Melodifestivallåtar). 
 
Resten av min dag präglades av ett tvångsmässigt nynnande: "Just call me a survivor, Have to be a fighter, Gonna let you go, let you go..."
 
Jag vill inte påstå att jag tycker låtarna i fråga är så fruktansvärt bra men det känns som om tre sekunder räcker för att hjärnan på nåt vis ska bli omprogramerad. 
 
Imorgon bitti hoppas jag få vakna till Don't eat the yellow snow med Frank Zappa. Det skulle onekligen vara kul att gå omkring på jobbet och nynna: "Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow..."

Bilden ovan har inget med själva blogginlägget att göra. Den blev över för några veckor sedan när jag var ute och tog bilder till Fototriss.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hjärnmask, musik, mello, melodifestivalen, Timrå
#1 - Veiken

Jag har inte hört någon av låtarna, så dom kommer inte att fastna i mitt huvud! :)

Svar: Var glad för det.
Per-Anders

#2 - Åke

När man vaknar på morgonen är väl minnet tomt och mottagligt :)

Svar: Kanske är det så.
Per-Anders

#3 - KajsaLisa

Zappaalternativet låter coolast :). På mig passerar schlagerlåtarna bara tvärs igenom mellan öronen, ingenting fastnar.
Testa gärna den där bilden med liten bländaröppning och låååångt skärpedjup. Gå ner lite på huk när du tar den också, skulle kunna bli en riktig hit tror jag. Mycket bättre än schlagerhittarna.

Svar: Jag lade till oskärpa i datorn för att det skulle se ut som kort skärpedjup.
Per-Anders

#4 - Bp

Ja underbart är kort sjöng Magnus Uggla, men han behövde visst fyra sekunder;-)

Svar: Fast de sekunderna ägnade han åt annat.
Per-Anders

#5 - Micke

Känner igen det där, hjärnan snappar upp melodistämmor rekordsnabbt.

Det var längesedan nån låt fastnade i mitt huvud nu, men snart så är det nog dags igen, snart kommer jag att lyssna på samma låt alla mina vakna timmar, brukar hålla i sig ett par veckor.

Ha de gott nu.

Svar: Undrar vilken låt det blir.
Per-Anders

#6 - Mia

Huvudsaken är ju att du kom upp och dessutom med ett strålande humör. För visst hade du det om du gick o nynnade dagen lång... ;-)

Svar: :)
Per-Anders