En mental korvupplevelse

 
Allting är mentalt.
 
Det största hindret för vår personliga utveckling är våra våra egna tankar. 
 
Så brukar det låta när diverse personliga utvecklare och experter på teambuilding är i farten. Och jag håller med helt och hållet. Dessutom påstår jag att det även är relevant när det gäller korv. I synnerhet tysk korv.
 
Under helgens tripp till Berlin hade sambon och jag återkommande diskussioner om korv. I tyska korvkiosker kan man nämligen köpa två sorters korv - vita och röda. På flera korvkiosker skyltade man dessutom med 1/2 meter wurst, dvs halvmeterlånga grillkorvar. Jag sa "vi kan väl dela på en korv, en vit. Jag har aldrig ätit vit korv."
 
"Aldrig i livet", sa sambon. "De ser vidiga ut, som långa vita jättemaskar."
 
Jag tog dock mod till mig och köpte en vit korv vilken faktiskt smakade riktigt bra. Sambon tog motvilligt en tugga och mumlade något om "konstig lös konsistens". Fast jag hävdar att de vita korvarna egentligen inte smakar något sämre än de röda, de bara ser äckliga ut. 
 
Med andra ord, att äta korv är en mental upplevelse. Synintrycket ger oss förutfattade meningar som sedan präglar våra handlingar. Bara för att en korv ser ut att vara äcklig så behöver den nödvändigtvis inte vara det.
 
Bilden tog jag hos den lokale korvgubben som stod i ett gathörn alldeles utanför vårt hotell. Visst blir man frestad att smaka på en vit, tysk, halvmeterlång, grillad korv?
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Korv, Tyskland, mat, Berlin, mentalt, tankar
#1 - Kenneth

hur kan man säga att bratwurst ser äcklig den som är så god

Svar: Ja precis.
Per-Anders

#2 - Mia

Mat ska se aptitlig ut - inte som vita maskar... ;-)

Svar: Fast en variant är att blunda när man äter.
Per-Anders

#3 - Veiken

Tysk korv är suveränt god! Basta! ;)

Svar: Jajemän!
Per-Anders