Sommaren - en sammanfattning

 
Det är första arbetsdagen efter semestern och jag sitter vid skrivbordet på jobbet. Jag stirrar på att antal komihåglappar och fattar ingenting. "20 st från H till S" har jag skrivit på en gul postitlapp. På en rosa postitlapp har jag skrivit "Torsdag" följt av ett telefonnummer.
 
Jaha..?
 
Fast jag tar det som ett positivt tecken. Att tre veckors frånvaro från jobbet inneburit att jag glömt vad jag höll på med, tyder på att jag haft en avkopplande semester. 
 
Ja, jag har haft en bra semester. Först och främst har ju vädret varit helt fantastiskt. Det har varit soligt och varmt varenda dag vilket inneburit att jag fått många vilsamma utomhustimmar på altanen. Under den här sommaren har vi också kommit till skott med flera (under ett antal år framskjutna) projekt på huset. Bland annat har vi målat ena husgaveln samt ett fönster.
 
Under semestern hann sambon och jag även med en tur till västkusten. Bland annat besökte vi Kosteröarna där det var sådär 34 grader varmt. Under ett bord på en uteservering fotade jag en katt som var helt utslagen av värmen (bilden ovan). Den låg där på rygg med tassarna utsträckta, och orkade bara kisa lite med ögonen när vi gick fram till honom. När serveringspersonalen gav honom vatten i en skål piggnade han dock till lite. 
 
Nu är det bara drygt fyra månader kvar till jul. Sedan börjar nedräkningen till nästa sommarsemester. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Sommar, semester, Timrå
#1 - BP

Ja det här sommarvädret lär nog gå till historien. Minns bara 1994 som lika härlig:-)
Å så roligt - eller ska man säga att det är ett sammanträffande. En av mina favo kollegor var också på Kosteöarna. Han och familjen tältade - hoppas ni var smartare och tog in på hotell;-)

Svar: Vi bodde i en liten campingstuga. Det var mysigt.
Per-Anders

#2 - Mia

Fyra månader kvar till jul... låter inte så uppmuntrande... Det är de mest sega månaderna på hela året, nåja, två av dem i alla fall.

Härligt att semestern blev så bra! Precis som den ska vara... Ja, att katten är utslagen kan jag förstå, tänk dig själv att gå klädd i päls den här sommaren... ;-)

Svar: Päls på sommaren är definitivt inte lockande.
Per-Anders

#3 - Mia

Ni åkte frivilligt dit... Jag var glad att jag inte var på väg dit de dagarna. Min misstanke var nämligen att det kunde blivit tidsödande med kontrollen. Varenda person skulle ju kontrolleras. Såg ni inte ut som några terrorister... undra hur de kunde se det!?? En terrorist kan väl se ut precis hur som helst, trodde jag... ;-)

Svar: Terrorister kör inte Volvo.
Per-Anders

#4 - Veiken

Sakta i backarna - än så länge njuter vi av den sommar som är kvar! Nerräkningen kommer fort nog ändå! Den här sommaren slår det mesta. Underbart!

Svar: Jag håller med dig.
Per-Anders

#5 - Micke

Haha..jo..känner igen det där..man skriver en massa "post-it lappar" o klistrar dem på bordet eller kylskåpet...fast för mig handlar det mer om att jag inte ser vad jag skrivit...helt omöjligt...jag får ta en skrivkurs tror jag på jobbet, ungarna skriver bättre än jag ju. :)

Ha de så gott nu och ta det lugnt på jobbet, det gör jag.

Svar: Jo, det är viktigt med en lugn start på jobbet.
Per-Anders

#6 - Kenneth

Hej nu är jag åter hemma från mina små semesterresor :)

Svar: Borta bra men hemma bäst.
Per-Anders