Miss Li - politisk musik att bli glad åt

 
Glada skutt och skidåkarrörelser.
 
Igår var sambon och jag på festivalen Folkan Waterfront på Fagerviksfältet i Timrå. Huvudattraktionen på stora scenen var Miss Li som gjorde en energifylld föreställning. 
 
Jag kan väl inte påstå att jag hittills tillhört de allra ivrigaste beundrarna av Miss Li. Jag har upplevt hennes musik som lite väl klämkäck, nästan på gränsen till hysterisk. Men efter gårdagens konsert har jag reviderat min uppfattning. Miss Li bjöd på en energifylld show där hon och hennes band framförde en lång rad medryckande låtar. Helt enkelt musik att bli glad åt.
 
Hon höll också igång fysiskt på scenen och varvade sina sånginsatser med glada skutt och något som liknade skidåkarrörelser. Härligt med en artist som bjuder på sig själv.
 
Miss Li hymlar inte med vart hon står politiskt. Hon har tidigare offentlig tagit ställning för socialdemokraterna och vid flera tillfällen uppträtt i samband med partiets olika event. Hennes politiska åskådning framgick också under gårdagens konsert. Låttexter och mellansnack handlade om alla människors lika värde, att hon inte gillar den egoistiska trenden i samhället och att hon inte heller gillar SD-ledaren Jimmie Åkesson. Bra där, Miss Li!
 
För övrigt tycker jag Folkan Waterfront var ett lyckat arrangemang. Den enorma gräsmattan passar utmärkt som festivalområde, som dessutom ligger vackert alldeles vid havet.
 
När sambon och jag cyklade hem (vi bor endast några kilometer från festivalområdet) i den ljumma sommarnatten funderade jag på vilka artister jag skulle vilja se på Folkan Waterfront nästa år. Spontant kom jag att tänka på Red Hot Chili Peppers som är ett fantastiskt liveband från USA. Eller varför inte Neil Young?
 
Ovan och nedan några bilder från Miss Lis konsert på Folkan Waterfront.
 
#1 - Micke

Red Hot Chili Peppers skulle jag vilja se, minns när jag åkte omkring på ett lager 2000 nån gång med volymen på högsta volym med just detta band...de är så fruktansvärt bra.

Miss Li? Var inte hon med i "så mycket bättre" ?
Får kolla lite ;)


Svar: Precis. Där var hon med.
Per-Anders

#2 - BP

Aldrig hört talas om henne - ooooops, jag vet.
Men kul att ni tyckte att festivalen var så lyckad - jag menar i den här underbara sommarvärmen kan man ju njuta dubbelt då:-)

Svar: Hon är faktiskt hyfsat populär.
Per-Anders

#3 - Mia

Tja, jag inser att jag inte hänger med vad gäller dagens artistnamn. Jag har hört namnet, men har ingen aning om hur hon låter... ;-) Bra om publiken är nöjd!

Cykla, helt underbart under sommaren...

Svar: Praktisk också när man för en gångs skull bor så nära att man kan cykla till en festival.
Per-Anders

#4 - Micke

Sv: Det går till en viss gräns, sista ett och ett halvt åren gick precis allt jag gjorde åt pip-svängen...orkade helt enkelt inte med mig själv längre.
Så på den vägen är det.....ha de bra.

Svar: Ok.
Per-Anders

#5 - Veiken

Jag gillar Miss Li på alla plan. Mina barn har sett till att jag gör det! Hahaha! ;)

Svar: Barn kan vara inspirerande ibland.
Per-Anders