Vem saknar TV4s lokala nyheter?

 
Jag ser i media att TV4 ska lägga ner alla sina lokala TV-sändningar i hela Sverige. Beslutet kom bara några dagar efter att TV4 fått ett nytt sändningstillstånd där kravet på lokala sändningar inte längre finns.
 
Det är ganska uppenbart att TV4 haft lokala nyhetssändningar endast för att man varit tvingade enligt sändningstillståndet. Kommersiella TV-bolag är egentligen inte intresserade av att leverera seriös kvalitets-TV. De vill bara skölja över oss tittare med en massa torftig underhållning och hjärndöd reklam - det genererar de största pengarna.
 
Här i Västernorrland har Lokalfyrans sändningar varit ganska menlösa och oproffsiga. Skillnaden är väldigt stor mot SVTs MittNytt som levererar en proffesionell och trovärdig nyhetsbevakning.
 
Förståsigpåare som blir intervjuade i TV angående TV4s beslut säger att det är ett hårt slag mot den journalistiska mångfalden. Kanske är det så, men jag kommer inte att sakna TV4s lokala nyhetssändningar. Jag fortsätter att titta på MittNytt. 
 
Det ska tilläggas att bland de svenska kommersiella TV-kanalerna tillhör trots allt TV4 de bättre. TV4s riksnyheter är helt okej och de sänder också en och annan film som är sevärd. Däremot brukar jag inte hitta speciellt mycket som lockar i tablåerna hos exempelvis TV5 och TV3.
 
Sammantaget ser jag nog mest på SVT. Där slipper jag reklam. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, TV4, lokalnyheter
#1 - BP

Kollar också mest abc nytt om jag vill veta vad som händer på hemmaplan. Håller helt med dig om det du säger om de kommersiella kanalerna. Tycker det är så illa att jag knappt tittar på tv längre.

Svar: Ok.
Per-Anders

#2 - Mia

Jag tittar så gott som uteslutande på TV1 o TV2. Jag gillar dokumentärer, natur o kultur. Jag kommer inte att sakna TV4s lokalnyheter. När jag tittar på TV4 brukar det vara "Bonde söker fru", för övrigt inget! Gillar inte reklamkanalerna... Kanske missar jag ett o annat intressant program, men det man inget vet om, det saknar man inte!

Svar: Bonde söker fru..?
Per-Anders