Rida islandshäst är lite som att köra Segway

 
Sista dagen på Island för den här gången. Imorgon bitti reser vi hem igen. Vi har haft en riktig toppenvistelse här och utnyttjat tiden maximalt till att göra diverse roliga saker.
 
Tur med vädret har vi också haft. För det mesta har det varit solsken - bra eftersom vi oftast vistats utomhus. Temperaturen har hållit sig kring några plusgrader, och blåst har det gjort, men det viktiga är att det inte regnat eller varit dimmigt. 
 
Idag har vi ridit på islandshästar. Själv har jag ingen stor ridvana; enda gången jag ridit var för tio år sedan på en hyrd häst under en timme. Men efter en kort introduktion innan dagens ridtur var jag igång. 
 
Att rida islandshäst påminner lite om att köra Segway. När man vill starta lutar man sig framåt, och när man vill stanna lutar man sig bakåt. Skillnaden är att man på en häst håller i ett par tyglar medan man på en Segway håller i sig i handtag. Om man vill svänga drar man tömmarna åt sidan, på samma sätt som man svängar med en Segway. 
 
Konstigare än så är det inte.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, Island, semester, resor, islandshästar
#1 - anneli

Låter ju hur enkelt som helst. Vet dock inte om jag ska lita på dig riktigt, av erfarenhet vet jag ju att du är lite lurig av dig. ;)

Svar: Det är faktiskt ganska enkelt. Islandshästen sköter allt. Den går dit den ska alldeles av sig själv.
Per-Anders

#2 - Bp

Kul med en så lyckad semester. Skrattar gott åt din jämförelse med en Segway. Skulle nog inte stå resp sitta på varken det ena eller det andra;-)

Svar: Båda är kul, fast jag tycker nog Segway är lite roligare. Den behöver man inte tälta med (vilket gör väldigt ont i rumpan).
Per-Anders

#3 - Blåst af Kuling

"Konstigare än så är det inte!" Hmmmm.... Lätt för dig att skriva! ;-)
Oavsett om jag skulle försöka mig på en Segway eller en Islandshäst så skulle jag knappt kunna kliva upp på något dylikt. Och OM jag mot förmodan kom upp så skulle jag säkerligen trilla av ganska omgående igen.

Svar: Både Segway och hästridning är mycket enklare än man kanske kan tro om man inte provat förut.
Per-Anders

#4 - Mia

Visst är det självaste bloggskribenten som sitter där på hästryggen! Häftigt!

Som barn red jag på vår arbetshäst ibland... med pappa vid sidan om... Tryggt. Som vuxen vill jag inte rida... ;-) Jo på kamel och åsna har jag faktiskt ridit... om det nu heter så när det gäller dessa djur. Kanske jag skulle våga mig på en sådan där liten islandshäst - i alla fall...

Svar: Jag är heller inte så ridvan, men att rida var överaskande vilsamt och avslappnande. Utom när islandshästen töltade. Då fick jag ont i rumpan.
Per-Anders