Fototriss: vass

Den här helgen befinner vi oss i Stockholm. Vädret var under lördagen fantastiskt och vi ägnade dagen åt att promenera från Medborgarplatsen, genom Gamla Stan och vidare upp mot city. Utanför en klädaffär på Drottninggatan såg vi dessa musikanter som spelade blues. Killen till vänster heter J W Jones (kollade upp det på nätet) och är kanadensisk bluesgittarist som bland annat har spelat med Johnny Winter. Tyvärr hittade jag inte några uppgifter om vad tjejen till höger heter men hon var riktigt vass på elbas.
 
 
Nästa bild är en vy från Slussen. Här måste jag erkänna min begränsning i kunskaperna om huvudstaden, men jag vet inte vad kyrkan heter till höger om stadshuset. Det svarta tornet verkar i alla fall ha en spetsig och vass topp.
 
Vass kan ju också ha innebörden högt gräs i vatten. Den typen av gräs var lite svår att hitta i Stockholms innerstad, men däremot hittade jag grässtråna i min tredje bild. De växte i ett litet hål på Hötorget.
 
Ovanstående bilder utgör mina tre (kanske lite långsökta) bidrag till veckans upplaga av fotoutmaningen Fototriss med temat vass
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, vass, blogg100, foto, Stockholm
#1 - Anneli - A'la Foto

De två översta bilderna var inte långsökta alls...de var ju klockrena! Gräset däremot ser inte så vasst ut! Och inte särskilt likt vass heller! ;O) Men bilden är härlig så vad gör väl det att den är långsökt!

Ha en skön påskdag!

Svar: :)
Per-Anders

#2 - Sami

Hej
Trevligt med lite livemusik mitt i stan :) Blues? nja, inte min smak :) men dina bilder är min smak, det är en fin triss du har skapat :)

Svar: :)
Per-Anders

#3 - lilalili

En härlig triss...inte alls så långsökt :)
Ha en fin påskdag!

Svar: :)
Per-Anders

#4 - Åke

Blues på gatan är verkligen vasst och bör verkligen upplevas :) Kyrkan heter säkerligen stor kyrkan typ. Jag tycker bilden är vassare ;) Och slutligen Hötorget borde väl ha lite naturlig växtlighet :)Mycket häftig tolkning!

Svar: :)
Per-Anders

#5 - Åke

Blues är föresten rötterna till all slags musik :)Johnny Winter såg jag live i Härnösand på deras eminenta blues klubb :) Eller var det kanske Rich Harper...

Svar: Blues var det i alla fall.
Per-Anders

#6 - Micke

Fantastiskt fina bilder av Stockholm, polarna är där nu och festar tydligen om jag förstått nyhetsflödet på fb här rätt.

Ska väl dit framåt sommaren och besöka bror min eventuellt, då blir det lite foton för mig med.

Ha en fin Påskdag, det har jag :)


Svar: :)
Per-Anders

#7 - Anonym

Kreativ tolkning och vassa bilder från Stockholm !
Tror att det är Tyska kyrkan i Gamla stan ...

Svar: :)
Per-Anders

#8 - KajsaLisa

Oj, du hittar ju saker i stan som jag aldrig ser. Varför spelar det inga bluesband när jag är inne. Fina bilder, kyrkan heter Riddarholmskyrkan och där inne ligger en massa kungar begravda.
Det spetsiga tornet är gjort i gjutjärn och sattes dit efter att det ursprungliga brann i mitten av 1800-talet efter ett blixtnedslag.

Svar: :)
Per-Anders

#9 - Freja

Roliga varianter av vass som du fotat, det uppskattar jag! Särskilt den sista bilden tilltalar mig, att du la märke till den lilla detaljen och fotade den!

Svar: :)
Per-Anders

#10 - BP

Kul att du hittat tre fina vassa föremål på min hemmaplan! Å vilken tajming av vädret för ert besök. Perfekt. Nu har KajsaLisa redan svarat på vad kyrkan heter, så det behöver jag då inte upprepa. Ha det fortsatt underbart på er världsturné!

Svar: :)
Per-Anders

#11 - cissi

Långsökt eller inte, helt underbar är din triss från Stockholm!

Svar: :)
Per-Anders

#12 - Tomtan

Underbar tolkning!!!

Svar: :)
Per-Anders

#13 - Linnéa

Det blev ett vasst besök i vår vackra huvudstad. Kul att få se bilder i från min stad med andras ögon!
(Riddarkyrkan)

Svar: :)
Per-Anders

#14 - Jenny

Fin triss!

Svar: :)
Per-Anders

#15 - Scaniatjejen

Fin variation i din triss! Gillar verkligen grässtråna som växer upp mitt i all sten och betong. Snygg redigering på mittenbilden också!

Svar: :)
Per-Anders

#16 - http://www.promofunding.partners/

get the best bad credit refinance around

Svar: Around..?
Per-Anders