Varför finns schalottenlök?

 
Sambon står i köket och lagar mat. Det ska bli älgbiffar och som vanligt när hon är i matlagartagen har hon hämtat receptet från internet. Kokböcker och receptsamlingar på papper har hon slutat med för länge sedan. "Leta recept på nätet går fortare, och är enklare, än att bläddra i min gama receptpärm", säger hon.
 
I receptet står det att man ska ha med schalottenlök. "Varför finns egentligen schalottenlök?", utbrister sambon. "Går det inte lika bra med vanlig gul lök?"
 
"Fråga inte mig. Jag visste inte ens att det fanns något som kallas schalottenlök", säger jag.
 
En snabb koll på Wikipedia visar att det faktiskt finns smakskillnader mellan schalottenlök och vanlig gul lök. Schalottenlök har en mildare och mer aromatisk smak, står det att läsa. 
 
 ---- ooo ---- ooo ----
 
Problemet med det här blogginlägget är att jag inte ver hur jag ska avsluta det. Jag hittar inte någon logisk poäng, typ. Istället skulle jag kunna återge ett nyligen postat inlägg på Twitter av självaste @_GUD: 
 
"Hej människor. Kvart över två den 11 december i år är det 11/12-13, 14:15. Har ni börjat ladda ännu?"
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Timrå
#1 - BP

Älgbiffar - mums! Älskar älgbiffar! Nu visste jag iofs skillnadden mellan Schalottenlök och vanliga lökar, men för att vara ärligt så använder jag mig ytterst sällan av Schalotten-varianten - bara när Jamie Oliver "kräver det";-)
Gillar din avslutning som du inte hittade. Å jag förstår än en gång varför jag fortfarande vågar vägra både FB och twitter;-)

Svar: Våga FB och Twitter du också! Guds Twitterinlägg får man inte glömma.
Per-Anders

#2 - KajsaLisa

Shalottenlök smakar alltså som en gul lök mindre.
Du kan kopiera och klistra in slutet om du vill :)
Frågan är om folk skulle klara en blindtest på en köttgryta, fast shalottenlök låter ju lite festligare.

Svar: När jag hackar lök brukar jag bli temporärt blind.
Per-Anders

#3 - AnnaKK

Den avgörande skillnaden för att jag använder vanlig gul lök istället för schalottenlök är definitivt för att den sistnämnda är alldeles hopplös att få fram själva löken ur skalet på! Den är ju konstruerad som en vitlök ungefär, i klyftor - som dock inte ska pressas ner i käket... :-I Men jag tycker absolut att den är god, så IBLAND är det värt besväret att välja en sådan istället för den vanliga gula. :-)

Svar: Jag köpte en förpackning scharlottenlök för att ta bilden till det här inlägget. Nu återstår bara att äta upp dem också. Inblandad i nån sorts mat, då. Kanske.
Per-Anders