Profeten. Om veckoslutet

 
En vandringsman steg fram och sade: "Mästare, tala till oss om lördagar och söndagar".
 
Och Han svarade och sa:
 
"Era helgdagar är som era vardagar fast utan arbete. Och för dem av er som arbetar på helgerna är helgerna som vanliga vardagar med arbete. Ty meningen med vardagarna är att de ska vara som transportsträckor fram till helgen då vi kan skörda frukterna av livets mening. 
 
Livets mening är att dricka öl. Och öl dricker man bäst på helgerna. Redan på fredagskvällen kan man öppna den första flaskan och känna livets ljus fylla hjärtat och magen".
 
Vandringsmannen tog åter till orda och sade: "Mästare, varför är då helgerna så korta? Jag vill hinna med att dricka mer öl än bara på fredags- och lördagskvällen".
 
Han svarade: "Sant är att helgerna är alldeles för korta. Men när söndagskvällens ljuva stillhet vaknar upp till en ny arbetsvecka ska ni åter, likt daggen som längtansfullt söker sig ned till gräset, påbörja vandringen mot en ny helg då ölet ska belöna er kamp".
 
Ty ölet är som livet självt, det omätliga och gränslösa. Ölet ger veckoslutet mening och ny kraft till vardagens arbete".
 
------- 
 
Alltså, det är naturligtvis inte min mening att göra narr av Khalil Gibrans fantastiska verk Profeten men ibland kan det vara kul att liksom skoja till det lite. Dessutom är det ju helg snart och det är ju alltid trevligt. Rock on!
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Khalil Gibran, Profeten, öl, bärs, fredagsmys, helg
#1 - BP

Hahaha:-))))) Ett av dina bästa inlägg! Så sant som det är sagt, även om jag byter öl mot vin - eller fel jag tar både och;-)

Svar: Själv håller jag mig nog till öl.
Per-Anders

#2 - Mia

Stackars mig... jag dricker öl kanske endast ett par, tre ggr per år! Vad har jag missat.... Det går nog lika bra med vin...

Svar: Vin är nog helt ok i sammanhanget.
Per-Anders

#3 - Veiken

Går det lika bra med vin? Ah, jag kör på det ;)

Svar: Vin är hel ok.
Per-Anders

#4 - AnnaKK

Ha-Ha! Där fick du verkligen till det!!

SKÅL för helgen!! :-D (Som dessvärre ser ut att bli arbetssam för min del. J-la inlämningsuppgifter man får i skolan... :-I)

Svar: Skål!
Per-Anders

#5 - Lena

Klockrent! Ha en bra helg!

Svar: You bet!
Per-Anders

#6 - Micke

Klockren ju..fast jag tar whiskeyn istället för ölen ;)

Ha en fin helg nu :)

Svar: Det ska jag ha.
Per-Anders