En dröm om allas lika värde

 
Jag tänker på det som händer i USA. Det där att politikerna inte kommit överens om statsbudgeten vilket inneburit att alla statliga arbetsplatser har stängt och att de anställda fått gå hem utan lön. 
 
Skälet till att budgetförhandlingarna strandat är att högerpartiet republikanerna, med den rabiata fraktionen Teapartyrörelsen i spetsen, till varje pris vill stoppa president Obamas sjukförsäkringsreform. Hur tänker Teapartyfolket som med berått mod sätter så mycket på spel bara av egoistiska skäl?
 
Jag bara undrar.
 
Får vi nånsin se amerikanerna samlas om en gemensam dröm om alla likas värde? 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Obama, USA, budget
#1 - BP

Det som händer i USA är fruktansvärt. För världens största så kallade demokrati är det helt oförståeligt och kusligt tycker jag. Å som svar på din fråga så säger jag nej, tror inte det om inte Obama står på sig. Det skulle vara ett stort steg på den långa vägen.

Svar: Jag hoppas Obama klarar matchen.
Per-Anders

#2 - KajsaLisa

Verkar mer som dom kommer att samlas om en dröm om sitt eget värde, många olika drömmar blir det, but thats the american way you now.

Svar: Den egoistiska drömmen har ju präglat USA under hela dess historia.
Per-Anders

#3 - kalebass

Det förblir nog en dröm. Se bara på sverige, har vi ens en dröm om allas lika värde?
Låt oss i ekonomikrisernas dagar hoppas att drömmen inte blir en mardröm...

Svar: Min dröm är i alla fall allas lika värde. För vissa är det nog en mardröm...
Per-Anders

#4 - Veiken

Jag har länge tänkt på att amerikanska presidenter i alla tal sträcker ut armarna och säger: Fellow americans bla bla bla. Då är alla lika, men det ser verkligen inte så ut i verkligheten! Jag undrar hur dom tänker därborta. När en president kommer med något vettigt, så sätter sig repulikanerna på arslet och säger NEJ! SUCK!

Svar: Republikanernas beteende är bara bedrövligt.
Per-Anders