Med koll på nätsnacket


 
Jag hittade en intressant sajt på Internet igår. Den heter SocialaNyheter.se och listar vilka nyheter som delas och diskuteras mest på Twitter och Facebook. Källorna till de olika nyheterna är olika webmedier, exempelvis Aftonbladet, DN, och SVT. Via SocialaNyheter.se kan man på ett enkelt sätt hålla koll på vilka nyheter som för tillfället får stor uppmärksamhet på nätet.
 
Några axplock från dagens flöde på SocialaNyheter.se:
 
Under dagen har det inte gått att göra statusuppdateringar på Facebook. Facebookpersonalen letar efter felet. (Aftonbladet)
 
I Mora ställer nynazistiska Svenskarnas parti upp i kommunvalet nästa år. Partiets mål är att skapa ett Sverige med enbart så kallade "etniska svenskar". För att kunna se vilka som är riktiga svenskar vill partiet införa DNA-tester. Till gruppen etniska svenskar räknar man inte exempelvis samer. (P4 Dalarna)
 
Fredrik Reinfeldt förvränger historien och påstår att högern och Moderaterna ligger bakom en rad reformer i Sverige - som de i själva verket motarbetade när de infördes. Väldigt läsvärd debattartikel av Kjell Östberg. (Aftonbladet)
 
MediaMarkt stänger en av sina butiker i Malmö. För hård konkurrens och dålig lönsamhet är skälet. I samband med beskedet om butiksnedläggningen placerades vakter ut i butiken för att de anställda inte skulle stjäla varor. (Aftonbladet)
 
Bilden ovan har ingenting med sociala medier eller nyheter att göra. Den tog jag förra helgen och visar strandlinjen där Timrå möter havet.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om media
#1 - anneli

Intressant, mycket intressant.

Svar: Visst är den...
Per-Anders

#2 - AnnaKK

Undrar om det finns nån sajt där man kan prenumerera på typ Goda Nyheter - helst såna som berör mej personligen!? :-)

Vacker höstvy ut över vattnet! :-)

Svar: Din blogg, kanske...
Per-Anders

#3 - BP

VA! Inga FB-uppdateringar. Då har ju 99% av jordens befolkning helt plötsligt blivit av med sitt offentliga privatliv. Hemsk tanke. Stackarna;-)

Svar: Undrar om det finns terapi mot sånt...
Per-Anders

#4 - kalebass

Inte mycket att hänga i granen... snarast i skampålen... Men bilden va fin!

Svar: :)
Per-Anders

#5 - Micke

Svenskarnas parti ja, samma skit men med ett annat namn antar jag...jo..så är det ju.

Jo..dessa elektronikkedjor lever på gränsen många ggr..konkurrensen är stenhård...rent av mördande.
har en bekant som jobbar på ett sådant företag..jösses säger jag bara...hade jag aldrig pallat tror jag :(

Men hur som helst..ha de bra nu..det ska jag..Efterlyst ikväll ju ;)


Svar: :)
Per-Anders