Det är arren som gör låtarna så mycket bättre

 
Det hände sig en gång typ i mitten av 1990-talet. Min son (då i nedre tonåren) och jag hade rest med nattåget till Stockholm för en heldag i huvudstaden. Bland annat besökte vi skivaffären Mega vid Sergels torg där vi noterade att ett band stod på en scen och gjorde ett soundcheck inför en spelning som skulle äga rum senare under dagen. Bandet hette The Soundtrack of our lifes och jag minns att sångaren såg lite lurvig ut. 
 
Det där där skivaffärsbesöket för snart 20 år sedan är väl egentligen det enda jag har att referera till när det gäller Ebbot Lundberg. Igår såg jag honom igen, den här gången på TV i det första avsnittet av årets omgång av "Så mycket bättre". Nu vet jag i alla fall hur han låter när han sjunger. 
 
Samtliga medverkande gjorde snygga versioner av Lill Lindfors gamla låtar men bäst tyckte jag Ulf Dageby och Agnes var. Fast egentligen - jag undrar om det spelar så stor roll vilka det är som sjunger. Det är ju ändå arrangemangen av låtarna som gör dem intressanta. Ta exempelvis Agnes version av En sån karl. Visst är hon en duktig sångerska men det som gjorde att hennes version blev så vass var det ensamma pianot i början av låten, den svävande syntslingan i bakgrunden och de lätt moderniserade ackordföljderna. 
 
Bilden ovan har jag hittat på nätet. Den visar Ebbot Lundberg med ett gäng hundar. Det är Ebbot som är längst till höger.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Så mycket bättre
#1 - anneli

Visst har rätt, det är arren som gör det. Såg tyvärr inte Agnes version, men Ulfs såg jag och tyckte mycket om hans version. Han har väldigt speciell röst.
Har aldrig förstått hypen kring Ebbot, tycker han är ganska menlös faktiskt.

Svar: Jag tror jag måste lyssna på några Ebbotlåtar och bilda mig en uppfattning.
Per-Anders

#2 - kalebass

Ulfs röst går direkt till hjärtat, så också Agnes. Två härliga artister från vitt skilda ursprung och epoker. Intressant att följa fortsättningen.

Svar: Ulf Dageby gjorde en fin sånginsats på Du är den ende.
Per-Anders

#3 - Micke

Har aldrig gillat "soundtrack" där..vet inte varför...alla säger att de är så bra...jag måste ha missat nåt..eller?

Har ju aldrig missat ett avsnitt av "Så mycket bättre"...så ej heller denna gång..men det var väl inget som slog an nån sträng inom mig denna gång..första gången det händer.
Kan bero på olika saker naturligtvis..men jag tror det nog är så att jag helt enkelt inte gillar Lills låtar..har aldrig gjort det...jo jag vet..att skriva så är som att svära i kyrkan kanske..men jag kan inte hjälpa det.

Men hon kan sjunga damen..det kan ingen ta ifrån henne :)

Ha en skön kväll nu.

Svar: Lill Lindfors verkar vara sympatisk som person. Musikaliskt är hon barn av sin tid.
Per-Anders

#4 - BP

?????????????????
Vem var det som sa: som hund som husse eller om det var tvärtom;-)

Svar: Typ.
Per-Anders