Avtrubbad av de tekniska framstegen

 
Det ska tydligen vara en rörelsedetektor i år. Åtminstone på offentliga toaletter. Det börjar bli så vanligt med rörelsedektorer som tänder ljuset på toaletter att jag numera inte ens bryr mig om att försöka tända ljuset manuellt. Jag bara förväntar mig att lyset ska tändas automatiskt när jag besöker en toalett nånstans. Vilket det också oftast gör. 
 
Utom här hemma. 
 
Det har flera gånger hänt att jag blivit stående i mörkret på toa här hemma och undrat vad det är för fel när inte ljuset tänds. Jag har försökt lysa med mobilen för att träffa rätt med strålen när jag plötsligt kommit på att, vafan, här hemma måste man ju tända toaljuset manuellt med en strömbrytare. 
 
Man vänjer sig snabbt vid bekvämligheterna. 
 
Bilden ovan: Så här ser de ut, sensorerna som numera finns på var och varannan offentlig toalett. Den på bilden har jag fotat på jobbet.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Välfärd, toaletter, Timrå
#1 - KajsaLisa

Bilar brukar ju bli offer för alla nya elektriska manicker, hörde på TV om en Wolkswagen som hade regnsensor, orkar inte folk ens slå på vindrutetorkaren längre.
Det mest nyttiga jag ägt var en elektrisk korkskruvsöppnare, jag fick den i present. Den var konstruerad så att man fick stoppa in fingrarna i ett plaströr efter att man öppnat flaskan och försöka pilla ut den baklänges.
Om man kunde komplettera den med en elektrisk korkskruvsöppnarurdragare vet jag inte.

Svar: Jag har en regnsensor på framrutan på min bil. Riktigt praktiskt faktiskt.
Per-Anders

#2 - Åke

Rätt intressant ämne faktiskt! Jag fundera på att montera in en själv hemma i ett förråd, ja man kommer oftast in med händerna fulla!
På jobbet har vi en på en toalett som slocknar efter ett tag, men det kanske har sin förklaring att man sitter för länge ;)

Svar: Så är det nog.
Per-Anders

#3 - Kenneth

du får skaffa en hemma då

Svar: Det skulle vara praktiskt.
Per-Anders

#4 - BP

Hahaha! dessa sensorer är luriga, för de kan slås av också efter en tid, å då sitter man i mörkret efter nästan förrättat behov. Inte kul kan jag säga, oavsett om man sitter ner eller står upp;-)

Svar: Fast om man viftar på någon lämplig kroppsdel så tänds nog ljuset igen.
Per-Anders

#5 - Veiken

Dom där sensorerna är luriga som attan. Det var superbråttom, byxorna ner på knäna och det tänds inga lampor alls. Sensorn var sönder. Det är inte lätt att hitta rätt i becksvart mörker. Jag lovar ;)

Svar: Det borde finnas en nödströmbrytare.
Per-Anders

#6 - Mia

haha... det här påminner mig om en annan sak... kommer på min blogg... ;-)

Svar: Ser fram emot det.
Per-Anders

#7 - Lennart

Såna där skulle jag vilja ha här hemma. A:s barn släcker aldrig efter sig, spelar ingen roll i vilket rum de tänder.

Svar: Det är nog en av de stora fördelarna med en sensor - man sparar energi.
Per-Anders