Vilka blir vinnarna med SD vid makten?

 
Om knappt ett år är det val. Då ska vi medborgare bestämma vilka vi vill ska företräda oss i maktens olika korridorer - i kommuner, landsting och i riksdagen. Det är då vi har chansen att byta ut de politiker vi inte är nöjda med. Själv tänker jag rösta för att den nuvarande regeringen byts ut mot en ny. 
 
Det kommer onekligen att bli ett spännande val, där vad som helst verkar kunna hända. Flera intressanta frågor väntar på svar. 
 
Kommer Centern och Kristdemokraterna att åka ur riksdagen? Enligt opinionsmätningarna riskerar både Centern och Kristdemokraterna att hamna under fyraprocentsspärren, vilket vore helt ok för mig. Det räcker med att ett av de två partierna ramlar ur riksdagen så faller hela Allianskonstruktionen.
 
Om Socialdemokraterna vinner valet, vilka kommer de att bilda regering med? För att undvika att SD blir vågmästare efter nästa val öppnar S-ordförande Stefan Löfvén för samarbete över blockgränserna. Visst, naturligtvis är det viktigt att hålla SD borta från politiskt inflytande. Men det känns heller inte så bra om S tänker regera tillsammans med samma borgerliga partier som i nuvarande regeringskonstelation sålt ut skola och sjukvård till riskkapitalister. Det är ju bland annat av just det skälet jag vill ha bort Alliansregeringen. 
 
Hur stora framgångar kommer Sverigedemokraterna att få i riksdagen? I vissa opinionsundersökningar har SD fått upp emot 11 procent. Om SD skulle få det resultatet (eller ännu fler röster) i valet skulle de kunna få ett rejält inflytande i politiken. Det vill inte jag. Vi måste fortsätta att bekämpa SD med ännu mera saklig information, och i debatter med dem diskutera vad som är mänskliga värderingar. 
 
I kvällens Agenda (17 november) handlade ett av inslagen om det faktum att en stor del av LOs medlemmar säger sig vilja rösta på SD. Frågan man måste ställa sig då är: vilka blir vinnarna om SD hamnar i regeringsposition? Sveriges löntagare? Jag tror inte det. 
 
Håll rasisterna borta från makten! 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om SD, Sverigedemokraterna, socialdemokraterna, alliansen, Agenda, politik

Kommentarer
Postat av: kalebass

Det viktigaste, tror jag, är att folk förstår att det krävs ett ideologiskt byte. Från egoism och vinstintressen till solidaritet och mänsklighet! Tyvärr finns det tecken som talar för en fortsatt borgerlig inriktning, att sossarna går i samma spår.( för att folket vill det???).

Svar: Precis. Det är viktigt att ideologin får en viktigt plats i valrörelsen.
Per-Anders

2013-11-18 @ 12:25:31
URL: http://www.kalebass.blogg.se
Postat av: Micke

Jodå..ska bli spännande detta..kommer väl för första gången på många år sitta o kolla på valvakan..en förändring behövs ju..jag tror på förändringar till det bättre för vanligt folk..det måste bli så.

Engagerar mig inte mer än nån annan idag politiskt..ja..mindre än somliga till och med..men en önskan har man ju..om nya tider..tider av välfärd..välfärd för alla.

Svar: Jag kommer nog också att sitta klistrad vid valvakan knappt ett år.
Per-Anders

2013-11-18 @ 20:26:55
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Mjo

Det bästa vore om de hade gjort som med Dansk folkeparti eller vad dom hette och bildat koalition. Eller åtminstone samtalat med dom, använt SD som stödparti. Istället talas det om att "hämnas" på SD genom att samarbeta med Miljöpartiet. Jag vet inte hur ni andra känner, men jag finner det otroligt osmakligt och ansvarslöst av regeringen. All smutskastning av SD har enbart gynnat parti och man undrar ju ibland om media och de sjuklövern aldrig lär sig? Pinsamt.

5-10 % vill ha förändring i integrationspolitiken. Jamen ge dom förändring då!!!

Svar: Frågan kvarstår. Vilka blir vinnarna om SD vinner valet? Kommer du att tillhöra den vinnarskaran?
Per-Anders

2013-12-10 @ 10:19:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


Tweets by @pasokvistEvenemang och konserter


Evenemang och konserter