Dålig etikett att vara naken hemma

 
Sitter och går igenom e-posten till min privata e-postadress. Där hamnar e-brev av allehanda slag, allt från nyhetsbrev från CoolStuff till aviseringar om kommentarer jag fått i bloggen och på Facebook. Med jämna mellanrum får jag också nyhetsbrev från Vi i Villa, gratistidningen som skickas ut till alla villaägare. 
 
I det senaste nyhetsbrevet från Vi i Villa berättas om olika ämnen som läsarna debatterar på tidningens nätsida. Ett av ämnena handlar om ifall det är okej att sätta upp taggtråd ovanpå staketet runt sin villatomt. Redaktionen meddelar att åsikterna varit väldigt delade och att läsekretsen delats in i två läger, för och emot.
 
Men får man överhuvud taget sätta upp taggtråd runt sin villatomt eller måste man ha bygglov först? 
 
Vi vi i Villa ställde frågan till byggnadsnämnen i Stockholm som svarade att staket som är lägre än 1,1 meter inte är  bygglovspliktiga och att det därför är svårt att kontrollera om det består av taggtråd. Fast då undrar jag: vill någon överhuvudtaget ha taggtråd runt sin villatomt? Hur snyggt är det - egentligen?
 
Ett annat ämne som tydligen diskuterats bland Vi i Villas läsare är om det är okej att gå omkring naken på sin villatomt. I en artikel har Vi i Villa frågat folkvettsexperten Magdalena Ribbing som säger att det är "dålig etikett" att vara naken på sin egen villatomt. 
 
Dålig etikett..?
 
Jag som trodde villaägare var okränkbara och att vi kunde göra som vi ville på våra egna villatomter. Kanske trots allt bäst att i fortsättningen ha kläderna på när jag klipper gräsmattan. 
 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Etikett, villaägare
#1 - Micke

Haha..ja jösses..behåll du kläderna på när du klipper gräset...låter som en superb idé ;)

Taggtråd ja..det har man ju på många arbetsplatser...hos oss på volvo en gång i tiden så hade de ju det runt om hela området..med taggtråden INÅT...ja..det ska ju vara UTÅT för att förhindra folk att komma in..där handlade det mer om att hindra folk från att komme ut ansågs det bland alla som var där...vi skrattade gott åt detta då.

Nä..taggtråd är inte så snyggt...men man kanske kan måla det i olika färger så det blir snyggare? ;)

Svar: Frågan är om man ska ha taggtråden vinklad inåt eller utåt på villastaketet.
Per-Anders

#2 - KajsaLisa

Men om man går runt på sin villatomt enbart iklädd taggtråd måste man ha byggnadslov då?
Naken eller icke naken det viktigaste vid sådana aktiviteter är en kall öl efteråt. Sen får Ribbing tycka vad hon vill :)

Svar: Precis. Bra talat. En kall öl is da shit. Måste testa det där med taggtråd som outfit.
Per-Anders

#3 - AnnaKK

Allt som är roligt är förbjudet, typ!? <:-)

Vår grannes staket har delvis trillat omkull, så nu ligger metervis av hans j-la taggtråd direkt på marken. Det borde faktiskt inte vara okej - inte ens här ute på bonnalandet!? >:-I

Svar: Ett fall för grannfejden, kanske.
Per-Anders

#4 - BP

Taggtråd för mina tankar till fängelse - så nej tack! Att gå naken på sin egentomt/balkong är väl en rättighet i sig förutsatt att man inte har insyn och därmed åskådare som jag iaf inte skulle vilja ha.

Svar: Fast taggtråd kan vara ganska rock'n'roll också.
Per-Anders

#5 - Veiken

DU, ta på dig vinterpälsen - det är väl dags nu?!
Taggtråd eller inte - det låter i alla fall som att en del käkar taggtråd. Byggnadslov för det?? ;)

Svar: Funderade ett tag på att köra snöslungan naken, men kanske inte ändå...
Per-Anders