Vill Reinfeldt överhuvud taget vara statsminister?


Politik är viktigt. Politikernas beslut påverkar våra liv, och just därför vill jag veta hur våra folkvalda förvaltar det förtroendet vi väljare gett dem. Sverige är en demokrati, vilket är ett system vi ska vara rädda om. Vi ska också värna om en öppen debatt genom att delta i den. That's it!

Men frågan är om en partiledardebatt på TV gör oss väljare så mycket klokare.
 
Jag har just tittat på Agenda på SVT 2 och debatten mellan partiledarna för de åtta riksdagspartierna. I TV-rutan såg jag sju kostymklädda män och en grönklädd kvinna som samtliga pratade om vikten att skapa fler jobb, om problem i skolan och om vinster i välfärden. Tonläget var tidvis högt, med ett kraftigt flöde av politiska termer, men blev skillnaderna mellan de olika partierna egentligen så tydliga?
 
Jag tänker på oss inom den lågutbildade white trashsektorn.  
 
Okej, debatten visade på vissa skillnader på de olika partiernas politiska budskap. Tydligast var skillnaden mellan Jonas Sjöstedt och de borgerliga partiledarna. Medan Alliansföreträdarna verkar se skattesänkningar och entreprenörskap som lösningar på de flesta problem sa Sjöstedt i alla fall ett klart nej till vinster i välfärden. Bra där.
 
För övrigt tycker jag Jimmie Åkesson verkade förvånansvärt bortkommen när debatten handlade om invandring (vilket ju borde vara hans politiska hemmaplan). Sverigedemokraterna har ju tidigare varit emot integration (dvs att invandrare får hjälp att etablerar sig i det svenska samhället) utan vill istället ha assimilering (fullständig försvenskning av invandrare). I kvällens debatt pratade även Åkesson om hur man ska integrera invandrare, fast på sitt sätt. Tänk om Åkesson, lagom till nästa TV-debatt, kommer på att hela SDs partiprogram är galet och backar fullständigt i sitt politiska budskap.
 
Efter debatten kollade jag på Aftonbladets web-TV och deras intervjuer av partiledarna som gjordes direkt efter Agenda. Fredrik Reinfeldt såg väldigt trött och irriterad ut, nästan sjuk. Frågan är om han orkar, ens vill, vara statsminister efter nästa val. Jag vill i alla fall inte det.
 
Att Fredrik Reinfeldt ska vara statsminister, alltså.
 
Bilden ovan: Hur mår egentligen Fredrik Reinfeldt. Vill han överhuvud taget vara statsminister?
 
 
 
Aftonbladet:
 
SVD:
 
#1 - BP

Zzzzzhhhhhhh. Har jag missat något här?! Tror inte det. Det räcker med att läsa ditt inlägg .

Svar: Rösta på mig. Jag ordnar resten.
Per-Anders

#2 - Mia

Jag vill inte det heller...


Svar: Bra!
Per-Anders