Varför åker man barfota på bussen?

Det är förmiddagsfika på jobbet. Vi sitter runt ett av fikarumsborden och pratar om allt och inget. En av kollegorna berättar att hon såg en man på bussen som var barfota. Mannen var för övrigt klädd "normalt"; jeans, fräsch jacka och hade vårdad frisyr. Men, som sagt, barfota.
 
Runt fikabordet diskuterar vi vilket skälet skulle kunna vara att mannen varken hade strumpor eller skor på sig. Någon gissar att han är missbrukare. Men eftersom han, förutom sin "vårdade" look, också hade en smartphone som han fingrade på verkade det inte sannolikt.
 
En annan kollega gissar att barfotamannen varit på krogen och tillbringat natten någon annanstans än hemma och att där fanns en hund som ätit upp hans skor. Vi enas om att det är en inte helt osannolikt teori.
 
Min egen teori är att han är någon sorts post-grönavågare och av ideologiska skäl går omkring barfota. Eller kanske är han religiös, typ Hare Krishna? Fast då hade nog den övriga klädseln varit annorlunda.
 
Ytterligare en kollega lägger fram teorin att mannen på bussen kanske är extremsportare och av det skälet ville härda sina fötter genom att gå barfota. 
 
Vad tror du? Varför åker man buss barfota i april, iklädd jacka och jeans?
 
Bilden ovan är den enda barfota bild jag hittade i mitt fotoarkiv. Bilden är från 2005 och visar min fot som jag tog med hjälp av ett undervattenshus som jag ägde på den tiden.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om fördomar, fikarumsprat, blogg100, #blogg100, barfota, fötter
#1 - BP

Eller så är mannen bara excenttrisk till max och hoppades på att framkalla precis den diskussionen som ni hade på ditt jobb.

PS. Personligen ryser jag bara vid självaste tanken att gå barfota vid 5 plusgrader på morgonen. DS

Svar: Samma här. För att inte tala om alla stenar och glasbitar som finns överallt.
Per-Anders

#2 - anneli

Tänkte jag skulle komma på ett bra och smart svar på varför man åker barfota, men kan inte komma ett endaste dugg. Jag undrar också VARFÖR i hela friden gör man det?
(Och det var en persika på min bild.)

Svar: Ja, varför?
Per-Anders

#3 - kalebass

Det kanske var Ernst Kirchsteiger...

Svar: Bra teori där.
Per-Anders

#4 - Micke

En tankspridd snubbe kanske? Själv var jag halvvägs till spårvagnen en dag efter jobbet då jag insåg att jag bara hade innetofflorna på mig..fick vackert vända tillbaka igen.



sv: Jameson är ett fint litet ställe tycker jag...!!

Svar: Tankspriddhet kan vara orsaken.
Per-Anders

#5 - Veiken

Självklart är man barfota när man har skavsår modell större på båda fötterna. Släpp fötterna loss, det är vår! ;)

Svar: Fast frågan är om män får skavsår på fötterna.
Per-Anders

#6 - Veiken

Hmmm....intressant. Var får män skavsår då ;)

Svar: Det är ju oftast kvinnor som klagar på skavsår på fötterna när det är sommar därför att de envisas med att inte ha strumpor på sig. Jag tror vi män i högre utsträckning har strumpor på oss när det är sommar.
Per-Anders

#7 - Praxel

Jag tycker att det är fascinerande att dessa betraktelser av människor som går barfota blir så poänglösa.
Vad är det vi ser? Varför ifrågasätter vi inte det sociala trycket som gör att vi reagerar på nånting sådant?
Skofabrikanterna tjänar förstås på att vi känner oss fattiga, utslagna och flummiga utan skor, men kan man inte få gå som man vill ?

Svar: Intressant fundering där. På grund av det sociala trycket får vi många outtalade spärrar, och det handlar inte bara om vad vi har (och inte har) på fötterna. Själv tycker jag att det avvikande är mer spännande än det "normala" och av det skälet värt ett blogginlägg. Självklart får man gå klädd hur man vill för mig.
Per-Anders

#8 - Mia

Förmodligen för att alla medresenärer ska få något att fundera och spekulera över... ;-)

Svar: Inte helt osannolikt.
Per-Anders

#9 - Åke

Själv brukar jag säga som ett skämt: Har man något bra på fötterna kommer man att gå långt här i livet! Men mannen i fråga kanske hatar skor helt enkelt! Vissa gillar inte mössa, vissa har aldrig vantar.

Svar: Kanske är det så.
Per-Anders