Startskottet på sommaren

Det kändes nästan lite högtidligt.
 
Idag begick vi nämligen årets grillpremiär här hemma. Vi grillade hamburgare som vi sedan intog på altanen. Okej, vi frös när vi satt där utomhus och åt. Men det gjorde inget. Grillupplevelsen vi delade med varandra gav oss känslan att vi var med om något stort - och det gjorde att vi stod ut med kylan. Nu har startskottet på sommaren gått. 
 
För övrigt gillar jag det här med att det är helg två gånger i veckan. Nyss var det en vanlig helg med lördag och söndag, och så blev det helg igen (första maj), och om ett par dagar är det en vanlig helg igen. Samma sak blir det nästa vecka. Först vanlig helg, sedan ovanlig helg (Kristi himmelfärdsdag) och därefter vanlig lördag och söndag. Mera sånt!
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Grillpremiär, blogg100, #blogg100, Timrå
#1 - KajsaLisa

Invigde utomhusserveringssäsongen idag efter demonstrationen. Det var kallt, men eftersom jag gått med i organisationen "Vägra vara borgarbracka och linda in sig i filt med restauranglogga" så avvisade jag vänligt men bestämt servitrisens förslag.
Kan inte med filtar sen jag såg den där töntiga nu har vi fest på balkongenreklamen för Hammarby Sjöstad.
Det var på tok för mycket dyr minimalistisk heminredningstidning över den.
Fast så farligt var det inte :)

Svar: Jag har tidigare varit med i "Vägra vara medeklasstrash och envisas med att grilla så fort solen skiner lite". Men jag gick ur den organisationen när jag själv blev villaägare.
Per-Anders

#2 - BP

Du har väl en klämmdag också nästa vecka! Ännu mera helg med andra ord!

Svar: Jajemän. Så är det!
Per-Anders

#3 - kalebass

Det är verkligen något speciellt med att grilla. Enkelt ska det vara runt omkring också, tycker jag. Nästan primitivt, gasol och el är bannlysta, kol ska det va! Jag tror det är urtidsmänniskan i oss...

Svar: Eller så är det masspsykosen hos villaägaren i oss...
Per-Anders