Återinför vänstertrafik i Sverige!

När maktens järnnäve hunsar folket. Se bara på det här med att vi, svenska folket, är tvingade att köra högertrafik. 1955 hölls en folkomröstning om Sverige skulle gå över från vänster- till högertrafik. Vänstertrafiksidan vann omröstningen med 82,9 procent mot högersidans 15,5 procent (1,6 procent var blanka). En förkrossande majoritet av svenska folket ville alltså behålla vänstertrafiken. Men vad hände? Jo, politikerna i riksdagshuset körde helt brutalt över folket och 1963 bestämde riksdagen att ändå införa högertrafik. 
 
Klockan 5 på morgonen den 3 september 1967 ägde högertrafikomläggingen rum och sedan dess tillhör Sverige den majoritet av världens länder som har högertrafik. 
 
Men tänk om jag inte accepterar att Sverige har högertrafik. Tänk om jag istället vill köra vänstertrafik. Vad händer då? Jo, då är risken stor att jag krockar. Se där hur det kan gå när den korrumperade makten kör över den lilla människan, den lilla människan som vill vara fri. Då lurar döden bakom hörnet.
 
Nu ska jag ta en Alvedon och gå och lägga mig. Jag hoppas febern går över snart. 
 
 
 
 Läs även andra bloggares åsikter om Vänstertrafik, högertrafik, demokrati
#1 - Mona

Det var då märkliga tankar så dyker upp vid en förskylning :-)

Svar: Och alla de där små rosa elefanterna - var kommer de ifrån?
Per-Anders

#2 - BP

Majoriten blev alltså helt enkelt överkörd;-)

Svar: Ha ha! Humor!
Per-Anders

#3 - Veiken

Medan du kryar på dig kan du lyssna till den här:
http://www.youtube.com/watch?v=RxIX5IV2EEg

:)

Svar: Skojig variant på originalet.
Per-Anders

#4 - Mia

Det är väl därför det är som det är... ;-)

Svar: Typ.
Per-Anders

#5 - KajsaLisa

Äsch, vi kör som vanligt det genom trafikutskottet. Sen en remissrunda, alla partier positionerar sig, sen slutar allt med en kompromiss. Vi kör i mitten. Omkörningarna underlättas eftersom det kan ske på bägge sidor.
Dom som skall åt andra hållet får väl starta ett riksförbund och driva sina krav själva.

Svar: Bra idé där!
Per-Anders

#6 - Iosif Alekseyevich

Snygg bild – har ända sedan 3.9.1967 önskat att man kunde ha fått fortsätta köra på vägens korrekta sida vid Sverigebesök. För högertrafiken kan vi bland annat tacka demokratiska föredömen som de franska revolutionärerna 1789, Napoléon, Benito, Adolf samt svenska politiker och diverse lobbare som redan på 1930-talet beslutade införa högertrafik förr eller senare, oberoende av om populasen gillade det eller inte. Numera tycks dock många svenskar anse att politikerna och vissa organisationsföreträdare exempelvis "var förutseende" eller "visste bättre" och att det var rätt att köra över folkomröstningsresultatet från 1955 – "åtminstone i det här fallet" eftersom packet hade oförskämdheten att rösta fel. Det har nog kliat i fingrarna på många att också köra över resultatet i €uro-omröstningen även om de flesta av er svenskar idag torde vara glada för att ha sluppit eländet.

Svar: Som jag brukar säga om EU: skyll inte på mig, jag röstade nej.
Per-Anders

#7 - Iosif Alekseyevich

Alla kloka, historiskt insatta, förutseende samt ansvarsfulla människor röstade väl nej till EU?

Svar: Precis. Tyvärr var de mindre kloka fler till antalet.
Per-Anders