Jag gjorde det igen

Än en gång har jag lyckats byta en xenonlampa i min bil. I bilens instruktionsbok står det att man av säkerhetsskäl inte ska byta xenonlampor själv eftersom de laddas upp och har starkström i sig. Men om man bara väntar en timme efter att man slagit av tändningen så laddas starkströmmen ur och det är ofarligt att röra lampan. Därmed är det också helt ok att byta den. 
 
Bilens båda xenonlampor sitter emellertid väldigt trångt till så det är, rent praktiskt, ganska trixigt att byta dem. Men jag är beredd att kosta på mig lite milt våld och några svordomar eftersom jag sparar pengar på att byta lampan själv. Att lämna in bilen på verkstad för byte av xenonlampa kostar en bra bit över 1000 kronor men kostnaden för att byta den själv är endast inköpspriset för själva lampan - 249 kronor. 
 
Bilden: Eftersom xenonlampan sitter så knasigt till går det inte att se hur fästanorningen ser ut. Därför lyfte jag in min kamera i strålkastaren för att kunna se hur lampan var monterad. Då gick det lättare att byta lampan.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om #blogg100, blogg100, xenonlampa
#1 - BP

Det var strongt gjort! Hoppas du bytte lampan inomhus annars val bytet visserligen billigt men du förfrös tassarna;-)

Svar: Jag stod utomhus och det var kallt om tassarna.
Per-Anders