Ge grabben ett X-box

 
Jag läser i media om en liten knubbig och hämmad kille som är förbannad. Han är förbannad för att han inte får leka med de stora killarna och nu tänker han ge igen. Problemet är att den lille killen råkar vara diktator i ett land med kärnvapen och storkillarna han är arg på är länder som råkar ha ännu mera kärnvapen. 
 
Läge för trubbel, alltså.
 
Självklart känner man ett sting av oro när en galen diktator med kärnvapen börjar ladda för ett krig. Frågan är vem eller vilka det egentligen är som ligger bakom vapenskramlet. Hur mycket makt har egentligen Nordkoreas ledare Kim Jong-Un (som den lille killen heter)? Är han bara en marionett som helt och hållet lyder militären i landet? 
 
Man brukar ju säga att det aldrig finns några vinnare i ett krig. Men det finns ju faktiskt en part som alltid tjänar på väpnade konflikter - vapenindustrin och dess distributörer. Hur mycket inflytande har dessa intressen i det ökade spänningsläget?
 
Varför kan inte krigsindustrin helt enkelt förbjudas? 
 
Istället kan väl nån ge Kim Jong-Un ett X-box och ett Battlefieldspel så kan han leka krig på nätet istället.
 
 
SVD:
 
Läs även andra bloggares åsikter om Kim Jong Un, Nordkorea, krig, politik, blogg100, #blogg100
#1 - BP

Den lilla killen har ärvt storhetsvansinnet från farsan.
Kim Jong-Un ber verkligen om att bli mosad av såväl Sydkorea och USA.
Å med tanke på hur fattiga nordkoreanerna är, hur rik den lilla killen är och vad han satsar pengarna på i stället för att ta hand om sina svältande landsmän, så hoppas jag att Sydkorea och USA gör processen väldogt kort med denna diktator.

Svar: Vi ska ju komma ihåg att inte heller USAs militär är speciellt svårövertalade att gå ut i krig. Det finna många aktörer som gnuggar händerna inför ett kommande krigsscenario.
Per-Anders

#2 - Micke

Stora skor att fylla den grabben..hade han varit amerikan hade han nog varit VD på nån gigantisk firma typ GM eller nåt.

Tvi vale

Svar: Det är kanske är just det detta handlar om. Killen försöker bättra på sitt CV inför sin karriär i näringslivet.
Per-Anders

#3 - KajsaLisa

Ingen dum ide. Men börjar mer och mer tro att det handlar om att stärka hans position i Nordkorea. Vill man ena en kanske splittrad nation så hitta en yttre fiende.
Han har nog redan skickat iväg sina kärnvapen, USA har gett upp och själv har han stått på Vita husets trappa framför jublande amerikaner som äntligen fått sin högsta dröm uppfylld, att få tillhöra Nordkorea.
Kanske inte i verkligheten men säkert i den Nordkoreanska statstelevisionen.

Svar: Precis. Det kan mycket väl handla om att "ena" folket mot USA.
Per-Anders

#4 - Veiken

Ännu hellre. Skjut honom. Om han sitter framför ett spel på nätet hittar han på något jävelskap där. Jag har inte en gnutta tilltro till den galningen!

Svar: Tanken jag inte riktigt kan släppa är att det finns en utomstående aktör som försöker trigga igång ett krig genom att provocera Norkorea och USA mot varandra. Vem denne aktör är kan vara svårt att säga men det skulle möjligen kunna vara någon som har intresse i att diverse tunga vapen sätts i omlopp.
Per-Anders

#5 - Ruth i Virginia

Kina kunde göra nåt. USA är fortfarande världens största vapentillverkare. Putin är där och naggar på fotlederna. Unge Kim-Jon-Un är en leksak för nord-Koreanska militären.
För USA är situationen mycket orolig. Vi har militäranläggningar i Syd-Korea och tusentals militärpersonal - allt inom räckhåll för attack från norr. Tyvärr får Nord-Koreanerna inga nyheter, som eliten inte vill att dom skall veta.
Dagens Washington Post har en column med förslag att Obama bör försöka diplomatik, dvs ta personlig kontakt med Kim Jon Un, för att mjuka upp hans uppkäftiga attityd. Som om .... !

Svar: Obama skulle ju kunna testa i alla fall, bara för att se vilken Nordkoreas reaktion blir. Förhoppningsvis är Kim Jong Uns vapenskrammel bara ett spel för gallerierna. Jag hoppas verkligen inte att USA och Nordkorea hamnar i en väpnad konflikt med varandra. Då skulle saker och ting kunna toka till sig ordentligt.
Per-Anders