Små söta djur på Malta

 
En liten lägesrapport från Malta. Här har vi det bara bra. Vi har badat, varit på fyrverkerifest och flanerat bland folklivet på strandpromenaden. Idag var vi på båtutflykt till de båda öarna Gozo och Comino. Där kollade vi bland annat in den häftiga bergformationen Azure Window på Gozo och det turkosa klara vattnet vid Comino. På Comino tog jag bilden ovan. Den lilla söta ödlan poserade vänligt trots att jag kröp ganska nära den med min kamera. 
 
Apropå djur på Malta. Vid St Julians Bay gick vi genom en liten park nära vattnet där det fanns en hel del katter. Vi fick intrycket att de hade någon sorts fristad där eftersom det stod vattenskålar och kattmat utplacerade lite här och där i parken. Bilden nedan tog jag på en av katterna som för övrigt verkade ha någon sorts skada på munnen. Trots det verkade den ha det bra där i parken tillsammans med sina kattpolare. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Malta, Gozo, Comino, ödlor, ödla, katter, katt
#1 - BP

Tack för den lägesrapporten! Walking Memory Lane för min del. Tänkte du på den underbara turkosa färgen på vattnet när ni åkte över till Gozo! Visst är Malta underbar!

Svar: Jag tom badade i det turkosa vattnet trots de kantiga stenarna.
Per-Anders

#2 - Micke

Jo..katter är ju min grej det...mitt föräldrahem hade också katt, naturligtvis, och morsan matade vildkatter hon...jo...till slut flyttade en vildkatt hem till oss för gott..så var det då.
Idag är väl de flesta medvetna om att katter behöver träffa en veterinär emellanåt..vacciner och annat...inte bra om de förökar sig okontrollerat.

Men söta är det nu.

Mjau ;)


PS: Tack för rapporten...väntar redan på nästa :)

Svar: Jag gillar också katter. Kändes bra att de verkade trivas där i parken.
Per-Anders

#3 - Annelie Esséus

Aha, är ni på Malta! Ska bli spännande att höra vad ni tycker om det. Vi har funderat lite på att åka dit...
Tycker det verkar vara ett trevligt ställe att turista i, men har inte träffat nån som faktiskt varit där.

Svar: Malta är jättefint. Trevliga människor, varmt och skönt.
Per-Anders

#4 - Anita - Malta

Fin bild du fick på den vanligtvis kvicka ödlan ;-)
Vilda katter finns det gott om här och många är måna om att ge dem mat och bygga små katthus.
Låter som ni hunnit med en hel del. Roligt att ta del av era upplevelser. Blir ju lätt lite hemmablind efter 13 år på ön :-)

Svar: Idag badade vi från klipporna i Sliema. Det var jättekul.
Per-Anders