Funderingar på Malta

 
Vi sitter på en utomhusrestaurang vid Sliemas strandpromenad på Malta. Vi har just ätit var sin portion kanin och konstaterar att det var ungefär som att äta kyckling. Det var riktigt gott. 
 
Sambon kollar i en turistbroschyr och frågar vad det är för datum idag. Jag svarar att det är nånstans mellan den 6 och 13 juni. Det är nämligen mellan de två datumen vi har hyrt vårt hotellrum här. För övrigt har jag ingen koll på datum under vistelsen här. Det enda jag har koll på är att vi ska åka hem på torsdag. 
 
Vid bordet intill sitter två par som pratar och skrattar högljutt. Alla fyra pratar engelska med varandra, fast med brytning, och jag tolkar det som om ingen av dem kommer från något land där engelska är modersmålet. Jag tycker det låter som om samtliga pratar med tysk brytning. Men om hela sällskapet är tyskspråkiga - varför pratar de då engelska med varandra? Kan inte låta bli att fundera på det.
 
Idag har vi badat vid klipporna vid havet nedanför Sliemas skyline. Det var jättehäftigt. Stora vågor sköljde över klipporna men som tur var hade man gjort en urholkning i klipporna, som en bassäng, där man kunde bada säkert.
 
Bilden ovan har jag tagit vid en vattendekoration i Sliema. 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Malta, Sliema
#1 - BP

Visst är kanin gott, det tycker jag också!
Har ni varit i Valetta än!? Ett måste.
Om du har glömt tiden så har du helt klart haft en super semester!

Svar: Jodå, första dagen var vi i Valletta. Fast just den dagen hade Malta en public holiday vilket innebar att alla affärer var stängda.
Per-Anders

#2 - Micke

Jo...folk brukar ofta säga att allt smakar som kyckling i slutändan...fast jag tycker det är en viss skillnad på Kanin och Kyckling smakmässigt...fast det kanske beror på kryddorna förstås ;)

Ha de fortsatt bra nu.

Svar: Kanske är det så att det mesta smakar kyckling. Utom pölsa då. Det är inte speciellt gott.
Per-Anders

#3 - Anita - Malta

Kanin är nog Maltas nationalrätt. Tycker den är ganska god men lite för mycket ben ;-)
Så det blev bara en vecka. Synd. Men ni kommer väl tillbaka :-) De där paren som satt intill ert bord talade säkert engelska för att någon i sällskapet inte var av samma nationalitet som de övriga. Då är engelskan bra att ta till för det klarar ju de flesta.
Här talar maltesarna ofta själva en mix av engelska och sitt eget språk. Det har du säkert märkt. Tyvärr kan jag inte maltesiska trots att jag bott här så länge. Vissa ord kan jag men inte mer. Hoppas ni haft en riktigt skön vecka här. Önskar er en trevlig resa hem till sommarsverige ;-) Förresten, jag åker ju själv till Stockholm imorgon torsdag kväll med Ryanair till Skavsta. Förmodar att ni bokat ett annat flyg. I annat fall kanske vi ses på flygplatsen ;-)

Svar: Jo vi åker med Ryan Air vi oxå. Ska försöka luska ut vart du är i vimlet.
Per-Anders