Fördelen med att ha gäster

I helgen hade vi middagsgäster här hemma. Vi åt gott (drack lite gott också) och pratade och skrattade. Det är alltid trevligt med gäster, särskilt när det är gäster som är trevliga. 

Men det allra bästa med att ha gäster är att då får vi städat här hemma. Golven blir dammsugade och toaletten inklusive duschen rejält rengjord. 

Alltså, det är ju inte gästerna som städar utan naturligtvis vi själva. Men det är just det som är själva grejen med att bjuda hem gäster. Då får sambon och jag som en spark i baken att vi måste städa.   

Så nu är det bara att njuta av ett nystädat hem ända till någon av oss (sambon eller jag) åter igen säger. "Shit, så ostädat här är. Nu måste vi nog bjuda hem någon på middag".
 
Bilden: En full dammsugarpåse kan bli följden när man bjuder hem gäster på middag. 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Gäster, fest, städning, gemenskap
#1 - Mia

haha, jag tycker jag känner igen mig i detta. Jag försöker skärpa till mig däremellan också, men inte så lätt när livet rullar på och det finns så mycket annat kul att göra... ;-)

Svar: Man ska prioritera det som är kul.
Per-Anders

#2 - Micke

Haha..känns igen...jösses va man städar då...fastän jag städar en till två ggr i veckan annars så får man ju panik när det ska komma gäster...många gör ju så..de kommer hem till varandra och ser hur fint o städat allt är och tror att det alltid är så vilket resulterar i att de städar ÄNNU mera tills nästa gång de andra kommer på besök..ja jösses :)

Svar: Kanske dags att vi startar en Facebookgrupp "Vi som vägrar städa bara för att det kommer gäster". Eller förresten, det var ingen bra idé.
Per-Anders

#3 - BP

1. Inte bjuder man bäl in otrevliga gäster;-)
2. Städade ni före eller efter besöket? Annars kan det ju hända att man måste göra det två gånger;-)

Svar: Vi städade innan gästerna kom.
Per-Anders

#4 - Lennart

Jag är lite annorlunda. Jag städar även om jag inte ska få gäster. Ser jag dammråttor krypa fram underifrån sängen eller bakom någon dörr så tar jag fram dammsugaren. När jag hade egen bil dammsög jag och tvättade den varje söndag så att den skulle vara ren och fin.

Svar: Fast egentligen tror jag inte du är så annorlunda. Att städa regelbundet är nog det mest normala.
Per-Anders