Ett hål i golvet är roligare än ett fungerande handfat

 
Visst, jag vet att allt handlar om prioriteringar. Just därför vill jag göra ett hål i hallgolvet. 
 
Förra veckan, på Malta. Sambon och jag flanerar efter huvudgatan i huvudstaden Valletta. Lite förstrött kollar vi in shoppingutbudet. En av butikerna efter gatan heter Gajet där det säljs presentartiklar av olika slag. 
 
På golvet intill kassan upptäcker jag en infälld glasruta, och genom den kan man se ner till våningen under. Där nere ser jag en jukebox. "Skitcoolt!", säger jag för mig själv. Jag känner mig inspirerad.
 
"En sån inredningslösning vill jag ha hemma", säger jag till sambon. "Håll med om att det skulle vara hur coolt som helst med en glasruta på hallgolvet som man kunde se genom ner till krypgrunden".
 
Sambon svarar inte utan studerar ingående en meterhög Kalle Ankafigur av tyg som sitter fast på en metallhållare. 
 
"Vi skulle kunna ta in anbud från olika hantverkare och jämföra vilken som erbjuder bäst pris för att göra ett sånt hål", fortsätter jag.
 
"Du, vi har ett akut behov av att måla om trägavlarna på huset, vi måste laga avloppsröret från handfatet på ena toan och vi skulle behöva köpa en rejäl laddning pellets inför hösten. Med tanke på de kommande utgifterna känns inte ett hål i golvet täckt med en glasruta som något vi borde prioritera. Tycker jag, i alla fall", säger sambon och lyfter på Kalle Ankafigurens ena arm. 
 
"Men ibland måste man faktiskt prioritera livskvalitet också. Vi behöver ju inte ha en jukebox under glasrutan utan vi skulle kunna nöja oss med något billigare, typ en krukväxt", säger jag.
 
 Jag inser att diskussionen är över och vi går ut ur butiken. Fast någon gång i framtiden, innan jag dör, ska jag låta göra ett hål i golvet som är täckt av en glasskiva. Så det så.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Malta, Valletta, semester, makeover
#1 - BP

Sååååå himla coolt! Älskar hålet i golvet! Det borde du kunna göra/bygga själv ju. Googla på glasgolv. Gar sett några varianter på bl a Nordbygg mässan i Älvsjö.
Å hur kul är det att åtgärda måsten????? Mycket skojsigare att ha nåt roligt och utöver det vanliga i sitt hem.
Med andra ord så håller jag helt med dig i prioriteringen här:-)

Svar: Bra. Tack!
Per-Anders

#2 - Anita - Malta

Haha.. Beate blev visst alldeles lyrisk ;-) Har varit inne på shoppen du nämner. Visst har de en hel del kuliga saker. Din idé om en glas ruta i hallgolvet är kanske inte så tokig men utan sambons medverkan lär det inte bli något hål ;-) ...iallafall inte ännu på ett tag.

Roligt att ni trivdes här på Malta. Nu har den riktiga värmen kommit och lär stanna kvar till September. Pust !! Liiite för varmt kan det kännas ibland men närheten till det svalkande havet finns ju runt hörnet och kvällarna är ljuvligt ljumma. Önskar dig en riktigt skön Midsommarhelg :-)

Svar: Glad midsommar!
Per-Anders

#3 - Irene

Hörde ett radioprogram för ett tag sedan, där en man lagt avloppsrören från toa synliga. Han kunde se ner i golvet och tyckte det var jättehäftigt att se div. smått och gott passera efter toabesök. Känns det lockande?
Irene

Svar: Nej. Definitivt inte.
Per-Anders

#4 - BP

Svar: Det var "bara" röda linjens t-bana linje (min linje alltså) som skulle drabbas samt alla pendeltåg, men det verkar har ordnat upp sig.
Men busstrafiken är fortfarande begränsad. Ta hop-on och hop-off bussarna i stället, det har inte nämnts.
Välkommen till min "hemmaplan"!

Svar: Det finns alltså hoppa på- och avbussar även i Stockholm..? Sådana fanns på Malta också.
Per-Anders

#5 - AnnaKK

Ha-Ha!

Nu fick du ju nästan mej också att önska mej något liknande!! Sånt som inte alla andra har går jag lätt igång på - måste kolla vad min make säger om en dylik idé!! (Vi har dock källare, så det kanske är lämpligt att vänta med denna inredningsdetalj tills sonen som har sitt rum där nere har flyttat hemifrån...)

Gla´ midsommar på dej!!! :-)

Svar: Gla midsommar!
Per-Anders

#6 - KajsaLisa

Skitkul ide, varför inte ett knallrött avloppsrör på diagonalen i glaset upplyst av en spot därunder. Ernst skulle bli grön av avund.

Svar: Bra idé där.
Per-Anders

#7 - Annelie Esséus

Jag känner mig otroligt lik hustrun i det här fallet, det finns andra saker som verkar vara i behov av att bli lösta. MEN SEN! Då skulle jag också vilja ha ett hål i golvet. Fast hos oss skulle vi få hur grannen under har det. Spännande värre kanske...:)

Svar: Kanske inte så lämpligt om man bor i lägenhet.
Per-Anders

#8 - Micke

Ja va sjuttan....hur lång tid kan det ta att göra ett hål?
Passa på när frugan är iväg..när hon kommer hem så bara MÅSTE du ju glasa in det också..då blir det högprioriterat ju ;)

Glad midsommar på dig.

Svar: Management by not asking, typ.
Per-Anders