Min videospelare har gått till sista vilan

 
Vi har alltså råttor i källaren. Eller ja, det är åtminstone en råtta. Men eftersom råttor är flockdjur så finns det en viss risk att de är fler än den som min sambo såg i tvättstugan förra veckan. Oavsett antalet vill vi dock inte ha råttor som hyresgäster så nu har vi inlett operation råttjakt.
 
Taktiken är utplacering av råttfällor och storstädning i källaren. Och det är där jag kommer till poängen i detta inlägg. Bland allt skrot och skräp som samlats i vår källare hittade jag en gammal VHS-bandspelare som legat där och varit trasig i minst fem år. Inne i den hade en bandkassett fastnat och jag kan inte riktigt begripa varför jag inte kastat den långt tidigare. Kanske trodde jag att jag skulle kunna laga den.
 
Nu befinner den sig dock på Timrås återvinningsstation, men innan jag körde dit den kände jag att jag vill ha lite kul med den. Och vad är det roligaste man kan göra med en kasserad VHS-spelare? Jo, köra över den med bilen såklart.
 
Sagt och gjort. Videobandspelarens hädanfärd till VHS-himlen kan beskådas på filmen ovan.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om vhs, video, råttor, döden
#1 - BP

Hahaha! Det var en bra idé att liksom "döda" VHS spelaren på riktigt!
Vad gäller råttan så ryser jag bara. Ring Anticimex, det skulle jag göra utan minsta tvekan.

Svar: Vi ska prova med råttfällor först.
Per-Anders

#2 - AnnaKK

Med lite tur så satt det en gnagare inne i videobandspelaren, så du kunde ha ihjäl den också samtidigt!? 8-)

För övrigt hoppas jag att det "bara" är möss ni har fått in, för då bör det trots allt gå ganska enkelt att få väck dem. Råttor är betydligt knepigare... 8-X De är ju så attans smarta, så det kan vara snudd på lögn att överlista dem vare sej det handlar om fällor eller gift...

Svar: Vi får hoppas att det är möss - och inte så många.
Per-Anders

#3 - Tony

Det är väl det roligaste man kan använda en video till nuförtiden. Men det gav mer motstånd än jag befarat.

Svar: Precis. Jag trodde också den skulle bli mer tillplattad.
Per-Anders

#4 - Micke

haha...ja varför inte?

Råttor sprang omkring på Hisingen här förra året eller vad det var..nybyggnation i kombination med rivande av gammal byggnation ledde till råttinvasion...herrejösses..det sprang hundratals av dem runt benen på folk där.

Nä..råttor ska man inte ha boende hos sig...urk...de gnager av alla ledningar och helt plötsligt brinner hela hemmet ner...hoppas ni får bort dem.

Svar: Ja, råttor kan vara läskiga.
Per-Anders

#5 - KajsaLisa

Ha ha, påminner mig om en släkting som berättade hur han för länge sen rutrotade sorkar med en slang och en gammal SAAB, det rök ur hela gräsmattan. Själv har jag lyckats med konststycket att backa över min Casio G Shock ( världens tåligaste klocka ) med bilen, den tålde inte det. Nej det var inget experiment bara klantigt.Men det var ju tur att den inte satt på armen :)

Svar: Är det sånt som kallas fullskaletest?
Per-Anders

#6 - Jessica Högberg

Ha ha ha, ja, köra över en gammal VHS måste räknas till kul... Hoppas råttjakten går bra=))

Svar: Vi hoppas också på bra råttfångst.
Per-Anders

#7 - Åke

Ha ha! Jag trodde först det blivit en stoppkloss :)

Svar: Den höll förvånansvärt bra.
Per-Anders