Jag vill ha kanoner på villatomten

Här kommer mera minnen från veckan på Malta. Kanonerna på bilden ovan hittade jag utanför en byggnad i centrala Valletta. Det var riktigt ståtliga kanoner och jag sa till sambon att sådana där vill jag ha i stället för grindstolpar vid infarten till vår villatomt. 
 
Sambon delade dock inte min entusiasm för kanoner som trädgårdsdekorationer men hon hade i alla fall vänligheten att fota mig tillsammans med dem. 
 
Undrar om det finns kanoner att köpa på Blocket.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Malta, kanoner, villaägare, trädgårdsdekorationer, trädgårdstomte
#1 - Micke

Bygg några själv i trä..kan bli riktigt snyggt.
Klart mycket häftigare.

Det där hålet i golvet du skrev om för ett tag sedan...de hade det på ett museum här i stan såg jag...riktigt häftigt...var gamla rester från ostindiefararen.

Ha de fint nu :)

Svar: Att bygga några själv i trä har jag faktiskt övervägt. Jag har faktiskt en brädhög på gården som borde gå att använda.
Per-Anders

#2 - Mia

Hmmm... jag såg kanoner i en trädgård någonstans under min livsresa, minns inte var. Däremot minns jag att jag tänkte HUR SJUTTON kan någon vilja ha kanoner i sin trädgård??? ;-) Kanoner är inte fredliga i mitt sinne... och jag uppfattar dig som en fredlig fyr! ;-)

Svar: Du har alldeles rätt. Jag är en fredlig person, och definitivt ingen vapenfetischist. Men jag känner att statusjakten i villaområdet skulle behöva växlas upp lite och att två rejäla kanoner skulle bli ganska svårslaget.
Per-Anders

#3 - BP

Än en gång håller jag med dig. Kanonerna är mäktiga, snygga och inger respekt. Om du inte hittar några på Blocket, kolla hos Tradera;-)

Svar: Eller kanske E Bay.
Per-Anders

#4 - Lennart

Kanoner på tomten, det skulle se imponerande ut. Det står några kanoner vid slottet här i Uppsala, kanske jag skulle smuggla med mig en hem? Undrar hur den skulle passa utanför min port?

Svar: Troligen skulle det bli riktigt pampigt.
Per-Anders

#5 - Freja

Jag skulle kunna tänka mig knubbiga små mörsare vid infarten till huset! Kompletta med en liten pyramid av kulor bredvid. Får kolla på blocket jag med!

Svar: Eller varför inte en pyramid av apelsiner? Det skulle jag vilja ha.
Per-Anders

#6 - Jessica Högberg

Ha ha, finns säkert kanoner på blocket=))

Svar: Jag har inte hunnit att kolla än, men vem vet. Kanske kan man göra ett kanonfynd.
Per-Anders

#7 - Åke

Kanoner att köpa? Givetvis! Jag känner ett par stycken som skjuter i en förening, de bygger egna och gjuter kulor själva, jag ska försöka följa med på någon träff och ge ett reportage därifrån. Vill du se en sådan pjäs kan jag ordna det, kulorna är nog ca 40 mm (har inte exakt mått) Enligt uppgift ska det byggas en större också.

Svar: Coolt!
Per-Anders