Rolling Stones ger mig hopp inför ålderns höst

 
Tiden går fort nu. Det är redan 2013. 
 
Senare det här året fyller jag 55 år. Det känns nästan lite otäckt. För fem år sedan fyllde jag alltså 50 men det känns som om det var igår. Det är alltså lika många år till jag fyller 60 som det var sedan jag fyllde 50. Om de närmaste fem åren går lika snabbt som de fem föregående, då är jag ju snart där.
 
60 år.
 
Att fylla 60 år känns på något vis som att ta första steget in i ålderns höst. Undrar hur det egentligen kommer att kännas. Kommer jag fortfarande att vilja lyssna på rockmusik när jag fyllt 60? Eller kommer man automatiskt att bli förvandlad och istället börjar lyssna på svensk dansbandsmusik, typ Lasse Stefans eller Trio med Bumba? Bara för att det likson hör till. 
 
Jag är rädd för vad som komma skall.
 
Men så tänker jag på gubbarna i Rolling Stones. De är ju typ 70 år och de rockar ju fortfarande. De ger mig hopp inför ålderns höst.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om ålder, Rolling Stones, ålderdom, pension
#1 - marina

Inget lätt val precis...Trio me Bumba eller Rolling Stones...;)

Svar: Det finns ju faktiskt likheter. Medlemmarna i de båda banden är i samma ålder.
Per-Anders

#2 - Annelie Esséus

Hahahahahahaha, och jag har alltid undrat: Vaknar man plötsligt en morgon och känner en oemotståndlig lust att ta på sig en brun kappa, dra åt skärpet i midjan,sätta på eccos fotriktiga skor och en liten hatt? Är det när man fyller 60?
WAAAAAAAAA, jag köpte ju faktisk ECCO skor för ett par månader sen! Är jag på väg? Fast det var med hög klack. Mamma Mia, det kanske SMYGER sig på? ;)

Svar: Hm... Jag hade ECCO-skor redan när jag var 30 år. De var fkatiskt sköna.
Per-Anders

#3 - Beate

1. Det gick inte att kommentera gårdagens inlägg med det fräna "löpet". Trodde du skulle slå tittarrekord där;-)
2. Kalenderåldern räknas inte. Det är sinnesinställningen som är det viktiga. Med andra ord så kommer du även i framtiden att undvika den politiskt korrekta dansbandsmusiken. Hoppas det iaf!

Svar: Ok. Jag ska försöka beavara min sinnesstämning modell Rock´n Roll så länge det går.
Per-Anders

#4 - kalebass

Du har alldeles rätt om att tiden går allt snabbare ju äldre man blir. Rädslan känner jag också igen. Att det automatiskt skulle betyda allsång och att lyssna på dansband tror jag dock inte är någon fara. Det beror på om man hade några egna intressen innan pensionen! Många "glömmer" både Stones och Beatles, trots att man växte upp med dom!
Märkligt.

Svar: Beatles och Stones glömmer jag inte i första taget.
Per-Anders

#5 - Veiken

Hurra! Idag går det att kommentera hos dig.... Det gick inte igår.
Hahaha! Jag har passerat 60 och livet rockar på alla sätt. Dansband, skojar du??????

Svar: Skönt att höra.
Per-Anders

#6 - AnnaKK

Hej!

Även jag konstaterar att det går mycket bättre att kommentera detta inlägget än det förra. Fast jag måste ju säga några ord om de där dockorna iallafall. :-) Tänk såna kreativa lekar de kan frambringa - och så ska de inte få finnas i dagens förskolor/fritidshem!?! Helt vansinniga idéer från dessa genusvetarexperter, eller vad 17 de kallar sej. :-(

Svar: Jag har fixat till nu så att det går att kommentera föregående inlägg (som nu blivit nästa inlägg).
Per-Anders