När allt blev fel vid frukostbordet

Idag vill jag berätta lite om min frukost. När jag äter frukost börjar jag alltid med att bre margaring på en smörgås, gärna på ett mörkt mjukbröd, och sedan toppar jag med något lämpligt pålägg, exempelvis en skiva rökt skinka. Till det dricker jag ett glas mjölk. När jag ätit upp smörgåsen gör jag ytterligare en eller två, fast med ett annat pålägg, typ en ostskiva eller leverpastej. Ibland händer det även att jag äter ett kokt ägg.

När jag ätit upp alla mackor, och det eventuella ägget, går jag över till frukostens höjdpunkt, filmjölken. Filmjölken äter jag med en sked ur en djuptallrik, och ovanpå filmjölken brukar jag hälla någon form av flingor. Det kan handla om Crunchy eller ibland müsli.

Men i morse hände något. Utan att jag egentligen har någon förklarring så inledde jag mitt frukostätande med filmjölken och inte med mackorna. Efter några sekunder kom jag emellertid på vad jag gjort, och jag började istället bre en smörgås. Turligt nog hade jag bara hunnit ta några skedar av filmjölken och jag kunde snabbt gå tillbaka till den invanda frukostrutinen.

Ibland är det ganska lite som kan skapa dramatik i vardagen.
 
Apropå frukost: Jag stör mig verkligen på mjölkförpackningar med skruvlock. Det känns inte speciellt miljövänligt med mjölkförpackningar som är tillverkade av två sorters material - både papper och plast. Tacka vet jag istället mjölktetror med rivflik (som inte har någon extra plastkomponent). Med dessa kan man lätt klämma ut all filmjölk ur förpackningen - till skillnad från skruvlockstetror där det alltid blir kvar en liten skvätt längst upp.
 
 
Aftonbladet:
 
Läs även andra bloggares åsikter om #blogg100, frukost, mat
#1 - Ingenjör C

Herregud vilken rysare! På morgonen också! Finns inget värre än när det blir fel på det ofelbara sådär direkt på dagen! ;-)

Svar: Ja usch.
Per-Anders

#2 - BP

1. Experterna säger ju att man ska börja dagen med en "stadig" frukost. Din frukost är inte bara stadig - ja den är ju frukost och lunch i ett - typ en tidig brunch;-)
2. Mjölk till frukost+ filmjölk = när vaknar du då? När du tar en kopp kaffe på jobbet eller;-)
3. Ville du inte gå ner i vikt... ;-)

PS. Detta sagt av en som "dricker frukost" i form av en Nespresso och ett glas apelsinjuice, vilket är helt fel jag vet. Så lyssna inte på vad jag säger;-) Kul att du också gillade strumporna:-) DS

Svar: Fast om jag ska vara riktigt ärlig så äter jag ovan nämnda frukost endast på helger, och då ganska sent på dagen - typ framåt kl 12. Vardagar äter jag endast en tallrik filmjölk till frukost och sedan en macka på förmiddagsfikat på jobbet. Kaffe dricker jag aldrig. Det är ju inte ens gott!
Per-Anders

#3 - Catta

Oj, oj, oj..När det blir så där galet redan vid frukost så brukar hela dan kunna bli bakvänd :)

Mycket smaskig frukost för övrigt.

Svar: Ja, vibbarna blev lite konstiga den där dagen.
Per-Anders

#4 - Mia

Frukostvanor är viktiga... hur de än ser ut... :-)

Jag börjar ALLTID med yoggi och musli och därefter mackor och kaffe - oavsett hur tidigt jag börjar arbeta. När jag är ledig blir frukosten mer långdragen... :-)

Förstår om dagen blev litet fel för dig när dina frukostvanor gick i kras... :-)

Svar: Yoggi är gott det också.
Per-Anders

#5 - Micke

Blir ju bara en macka till frukost här..och en dricka som inköps på torget halvvägs till jobbet.
Hälsosamt?
Ingen aning..men det funkar för mig :)

Ja du, de där förpackningarna med skruvkork...rent bedrövligt...helt klart bättre med vanliga förpackningar så man får ut allt.

Men nu så är det fredag..skål på dig...!

Svar: Skål!
Per-Anders

#6 - kalebass

Vanans makt är stor. Jag tar bl.a. två mackor, en med marmelad och en med ost. Osten sist var under många år "livsviktig". (Skulle nog kunna kalla mig "ostoman".) Varje morgon. Kunde inte bryta mönstret. Men plötsligt nyligen så valde jag bort osten! Nu är det leverpastej som gäller...

Svar: Leverpastej är helt ok. Fast just ju befinner jagande i en renkorvsperiod.
Per-Anders