Nära ögat när Ivar brakade loss


Igår och inatt slog stormen Ivar till med full kraft. Medelpad tillhör ett av de hårdast drabbade områdena men turligt nog klarade sig vårt hus bra. Vi hade inga träd som rasade omkull och inga fönster som gick sönder - trots att det knakade och brakade i huset hela natten.
 
Däremot lossnade en bit av taket från grannfastigheten (bilden ovan). Den fem meter stora husdelen landade på gatan intill och tillsammans med några grannar ryckte vi ut för att försöka baxa undan den från körbanan. Bäst som vi stod där och slet med den tunga takdelen kom ytterligare en bit från taket flygande. Den var inte lika stor men om någon av oss hade blivit träffad hade det säkert gjort ont.
 
Med andra ord var det alltså inte helt riskfritt att konfronteras med Ivars framfart.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Ivar, Stormen Ivar, Timrå, Sundsvall
#1 - kalebass

Ja, sverige har verkligen hamnat i blåsväder sista tiden! Det gäller att se upp...

Svar: Man får hoppas att det har stormat klart nu.
Per-Anders

#2 - BP

Oj då! Ja det där hade nog resulterat i mera än bara en bula.
Så skönt att ni och huset klarade sig utan skador!

Svar: Jo, vi är glada att allt gick bra.
Per-Anders

#3 - Veiken

Dessa vinterstormar som ställer till det överallt! Det gäller att inte vara i vägen för flygande delar!

Svar: Bäst är att hålla sig inne.
Per-Anders

#4 - AnnaKK

Det är verkligen enorma krafter i såna vindar - fast man fattar det inte riktigt förrän man själv befinner sej mitt i dem. 8-X När Gudrun drog över här, så var jag nästan säker på att sovrumsfönstret skulle tryckas in och taket lyfta i ena hushörnan. Fy fasiken så otäckt det var! Idag behöver det inte blåsa mer än vanlig storm för att det ska knaka i det där takhörnet igen - så jag tror faktiskt att Gudrun lossade på en och annan spik där, som man väl egentligen borde slå i igen... Så det inte blir som för er granne! Hua... 8-I

Trevlig helg! :-)

Svar: Hua är ordet.
Per-Anders