Efter vintern kommer Walk off the Earth

 
Idag är det den 9 december och innevarande år är på väg mot sitt slut. En lång vinter ligger framför oss med snö, kyla och höga pelletskostnader. Bara elände, alltså.

Men någonstans där framme finns det ett ljus. Närmare bestämt den 19 april nästa år. Då kommer nämligen den kanadensiska gruppen Walk off the Earth till Stockholm för att göra sin första Sverigespelning någonsin. Stället för det fabulösa evenemanget är Dabaser Strand och gissa vilka som ska dit. Just det.
Jag och lilla sambon (vi kastade oss över datorn och beställde biljetter när de släpptes den 29 november).
 
Walk off the Earth tillhör för närvarande mina absoluta favoritartister och jag har bloggat om dem flera gånger tidigare. Gruppen har gjort sig mest känd för sina coola musikvideos där de tolkar kända och okända låtar på sitt eget sätt. Gruppmedlemmarna är oerhört musikaliska och flera i gänget skulle man kunna beskriva som multiinstrumentalister.
 
På videon ovan gör de en ny version av sin egen låt Gang of Rhythm där de bl a använder en Volkswagen-bil som en del i ackompanjemanget (om videon inte vill starta - klicka på länken Gang of Rhythm - Car Loop Version (Walk off the Earth) i videorutan. 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Walk of the Earth, Debaser, musik, vinter
#1 - BP

Debaser på Medis! Kan det bli bättre för er!!??? Tror inte det. Å ert favo band dessutom som jag bara känner till tack vare din blogg.
Här har du ett hotelltips: http://www.zinkensdamm.com/en/ , vårt favoställe under sommaren.

Svar: Israel får oförskämt dåligt PR i svenska och utländska media. Så himla synd! Landet är det säkraste du kan tänker dig. Under våra tre veckor där kändes det inte "osäkert" en endaste gång. Trevligare, hjälpsammare och smartare människor får man leta efter. Dessutom är Israel en annorlunda upplevelse på så många sätt - kulturkrock på ett mycket, mycket positivt sätt. Å då gjorde vi inte ens alla "organiserade grupptursmåsten" till olika delar av landet. Vi åkte till Jerusalem, Haifa, Netanya, Hadera och gick till Jaffa.
En av våra bästa semestrar någonsin. Go for it, ni kommer inte att ångra er, jag lovar:-)

Svar: På Zinkensdamm har vi bott på vandrarhem många gånger. Trevligt ställe intill Tantolunden.
Per-Anders

#2 - Veiken

Den här musiken gillar jag. Lite baktakt med reggiekänsla! ärligt! Jag tror att det blir en toppenkväll! :)

Svar: Tror jag också.
Per-Anders

#3 - Veiken

HÄRLIGT ska det stå! ;)

Svar: :)
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Kul att du hamnar på Debaser Strand.En sak som du bör känna till ifall du tar en Taxi, det finns två Debaser. Debaser Medis vid Medborgarplatsen, det är därifrån bilderna jag lade ut natten till Tisdag kommer.
Debaser Medis är mer känt och större. Strand ersätter tydligen Slussen som är borta. Det är nog lätt att du hamnar fel.
Jag har besökt stället en gång och fotade lite. Bilderna finns i dom här inläggen. Obs, jag har inte zoomat med kameran.
http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2013/11/27/svenskt-naringsliv-rockar-inte-fett/
http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2013/11/11/helgmys-med-skrackmetall/
Stället är litet och gemytligt, typiskt sånt ställe där, banden tar en öl och minglar runt med publiken.
Själv stötte jag på Liv från det här inlägget som blev jätteglad över att få bilder av sig själv. Jättetrevlig tjej privat.
http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2013/09/22/harliga-host-eller-earblasting-autumn/
Jag har aldrig blivit muddrad efter systemkameror på någon av Debaserklubbarna, men man kan ju ringa och kolla för säkerhets skull.
Som du ser på bilderna så kommer man rätt nära scen, så man klarar sig med en pocket.
Däremot finns det ett problem,scenen är uppbyggd så takhöjden blir inte så hög. Troligtvis är det därför som dom kör spottarna ut i publiken. Det blir alltså motljus.
Hoppas det blir kul.

Svar: Tack för informationen om Debaser. Det ska bli kul att åka dit.
Per-Anders