Ge oss feta skatteslanten...

 
Jag läser rapartisten Dogge Doggelitos debattartikel om flyktingar och skattesmitare i Aftonbladet. Han skriver att vi har råd att ta emot flyktingar i Sverige. I sin artikel skriver Dogge att vi har en lång tradition att ta emot invandrare i Sverige och påminner om att personerna i vårt kungahus har rötter i flera ändra länder. I stället för att jaga papperslösa tycker han att det är viktigare att jaga skattesmitare som flyr utomlands med sina miljarder. Bra där Dogge!
 
Det här är andra gången på några veckor som Dogge Doggelito skriver debattartikel i Aftonbladet. Förra gången handlade det om plundringen av välfärdslandet Sverige och hur regeringen med skattesänkningar och privatisering gynnar giriga riskkapitalister. 
 
"Vi var ett land som var unikt i världen. Vården var billig och lättillgänglig. Det fanns en anda av solidaritet i samhället. Nu är det egoismen som gäller", skrev Dogge då. 
 
Jag gillar när Dogge Doggelito ger sig in i samhällsdebatten. När jag läser hans raka och klarsynta texter kan jag för mitt inre höra hans rappande röst, precis som han låter när han rappar på sina låtar.
 
Dogge Doggelito har på senare år också blivit känd som frontfigur i elektronikkedjan Elgigantens reklamkampanjer. Det som hedrar Dogge är att han inte håller inne med sina åsikter om skattesmitare, flyktingpolitik och orättvisor trots att han blivit "köpt" av näringslivet. Med tanke på Elgigantens slogan i sina reklamfilmer kanske Dogges nya slogan kan bli:
 
Ge oss feta skatteslanten - från smitarna på högerkanten.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Dogge Doggelito, Aftonbladet, skattesmitare, skattesänkningar, skatter
#1 - BP

Dogge är cool! Han är är bright och smart! Har aldrig läst hans debattartiklar, men jag gillar när personer med invandrarbakgrund ger sig in i sådana diskussioner. Det blir genast en helt annan vinkling!

Svar: Jo, Dogge är cool.
Per-Anders

#2 - Kenneth

Bra att det finns folk som vågar säga vad de tycker

Svar: Ja precis.
Per-Anders

#3 - Micke

Dogge är bra...han har vad många kallar "integritet"...fast egentligen är det bara sunt förnuft.

Många som ställer upp på reklam..är ju ett sätt att dra ihop till brödfödan...han har ju familj han också som måste ha mat på bordet...men han har inte sålt sin själ som en del andra ;)

Ha de bäst Per-Anders :)

Svar: Ja precis.
Per-Anders

#4 - bloggare på icedaniel.se

När kändisar ger sig in i debatten blir jag per automatik skeptisk och funderar på om de gör det för egen vinning på något sätt. Vissa får sig en slant av politiska krafter för att göra utspel.

Svar: Visst kan det vara så ibland. Men i Dogges fall tror jag han står för sina åsikter.
Per-Anders

#5 - AnnaKK

Det är väl alltid bra med kändisar som har åsikter som de både vågar framföra och stå för. Har de dessutom BRA åsikter så är det ju ännu bättre!! :-D

Svar: Ja precis.
Per-Anders

#6 - Jessica Högberg

Ha ha, hoppas han läser och "snor" din rad, den var klockren=))

Svar: Kanske den dyker upp i nån reklamsnutt nånstans.
Per-Anders