Dagen man inte slipper undan

A man's got to do what a man's got to do.
 
Det finns vissa saker som jag tycker är oändligt tråkiga att göra. En sådan sak är att raka mig. Att raka sig känns enbart tröstlöst. Varje gång jag rakar mig känns det som om det var samma skägg som jag rakade bort förra gången. Dessutom tar det alldeles för lång tid. Fem minuters rakning känns lika långrandigt som två timmar i typ Teliasupportens telefonkö. Rakar mig gör jag bara när jag absolut måste, vilket i praktiken innebär när jag ska jobba. All ledighet, typ helger och semester, betraktar jag som rakfri tid. 

En annan tråkig sak som jag med viss regelbundenhet måste ägna mig åt är att byta däck på bilen. Det gjorde jag idag. Imorgon är det ju sista dagen man får ha dubbdäcken på och idag var det ledig söndag, tillika soligt, vilket innebar att det inte fanns någon återvändo. Bara att bita ihop och göra det man ska. Jag gissar att det också var flera med mig som valde att ha en däckbytarupplevelse just idag.
 
Att byta däck är som att raka sig. Det är samma tröstlösa moment varje gång. Hissa upp bilen med domkraften, lossa bultarna med mutterdragaren, byt hjul och dra fast bultarna igen. Jag har ägt egen bil sedan 20-årsåldern vilket innebär att jag vid det här laget bytt däck storleksordningen 70 gånger. 
 
Någon kanske undrar varför jag inte lämnar in bilen på en däckverkstad och får däcken bytta där. Svaret på den frågan är att jag egentligen tycker däckbyte är en skitgrej, visserligen en tråkig sådan, som man helt enkelt ska göra själv. Jag menar, inte går jag väl till frisören varje gång jag ska raka mig heller?
 
Nej, en man måste göra det en man måste. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om vinterdäck, dubbdäck, sommardäck, däckbyte, manligt
#1 - Mia

Visst finns det saker som är tråkiga och som måste göras. Raka mig, ja, det har jag valt bort av vissa orsaker... Byta däck, tja... det finns folk som försörjer sig på sådant... sedan finns förstås åretruntdäck - som inte längre rekommenderas att användas under sommarhalvåret! Och så finns det en sak till... städa bilen invändigt!!! Skittråkgit... det väljer jag bort... lämnar in den... killarna i firman blir så glada, de verkar inte ha fullt upp... :-) Helst vill de tvätta min bil både ut- o invändigt så där en gång i månaden... De vet inte hur jag lever och inte är hemma så ofta... :-)

Svar: Charmen med att göra tråkiga saker är att det blir desto trevligare att göra roliga saker efteråt.
Per-Anders

#2 - BP

Redan när jag såg bilden frågade jag mig varför di gör däckbyte - t o m på två bilar - själv.
Å vad gäller rakningen så är maken en copycat av dig. Han tycker likadant och har börjat odla tre- till femdagars - grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Svar: Att byta däck på våra två bilar själv betyder en kostnadsbesparing på flera hundra kronor.
Per-Anders

#3 - KajsaLisa

Suck, just det det också, a father got to do what a father got to do. Ringer Farsan i morgon, han sover nog nu.

Svar: :)
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Suck, just det, det också. A father got to do what a father got to do, ringer farsan i morgon, han sover nog nu.

Svar: Ok.
Per-Anders

#5 - Tony

Mutterdragare? en del lyxar till det!
Jodå söndagen ägnades till hjulbyte här också. Håller helt med dig i att det är tråkigt, men det går ganska fort när man tar tag i det.

Svar: Så är det.
Per-Anders

#6 - AnnaKK

Just det - byta däck är karlgöra!! :-D

Fast med mutterdragare är det ju snarast en barnlek!? ;-)

Trevlig måndag på dej!! :-)

Svar: Trevlig tisdag!
Per-Anders